Martí Boada, nou assessor del Jardí Botànic Marimurtra

Martí Boada i a la dreta Jaume Dulsat, gerent del Jardí Botànic

El doctor Martí Boada i Juncà ha acceptat la invitació del president de la Fundació Carl Faust, de Blanes, per formar part de la Comissió Assessora del Pla Director la qual agrupa diversos científics que ofereixen la seva col·laboració voluntària.

Es tracta d’un òrgan que proposa l’orientació científica a seguir per la Fundació tant en l’activitat de recerca com en l’adaptació del Jardí Botànic Marimurtra per a l’acompliment de finalitats de conservació d’espècies rares, endèmiques o amenaçades del Mediterrani occidental.

 

El doctor Boada, conegut naturalista, doctor en Ciències Ambientals i geògraf, actualment investigador de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona, va visitar Marimurtra el passat dijous a la tarda acompanyat del president del Patronat i del gerent de la Fundació als quals va expressar la seva admiració pel jardí obra de Carl Faust bo i oferint la seva col·laboració en allò que fos al seu abast.

En el transcurs de la visita, entre diversos suggeriments, Boada va assenyalar la importància d’estadístiques fenològiques –la variació, per exemple, de les dates de floració en unes mateixes espècies al llarg dels anys– les quals, al seu entendre, són més interessants que les meteorològiques per a l’estudi del canvi climàtic. El president i el gerent de la Fundació es varen mostrar receptius a aquesta idea que procuraran prendre en consideració en pròximes programacions.

Fotos: La Selva Comunica / Fundació Carl Faust i José Fernández