El cicle Música a l’Esperança acull demà un concert del pianista Carles Marigó

Oferirà el concert a la Capella de l’Esperança a partir de les 22 hores

Carles Marigó

Nascut l’any 1986 a Blanes, Carles Marigó Sarrión inicià els seus estudis de piano a l’Escola de Música Col·legi Santa Maria de Blanes amb Xavier Dotras, seguí al Conservatori Professional de música de Badalona amb Luís Pérez Molina.

És llicenciat en interpretació musical en l’especialitat de piano a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i titulat en el Màster d’Estudis Avançats en Interpretació. Cursa les dues titulacions amb Vladislav Bronevetsky i aconsegueix matrícula d’honor a piano i al projecte final de la llicenciatura i del màster.

Becat pel Consell Nacional per la Cultura i les Arts (CoNCA), amplia la seva formació en el Conservatori de Moscou (Tchaikovsky Moscow State Conservatory), amb Irina Plotnikova, on l’any 2013 va obtenir el diploma en el Posgraduate Performance Course amb les màximes qualificacions.

Becat per el CEP (Centre d’Estudis Pianístics) ha rebut classes de mestres com Nelson Goerner, Elsa Púppulo, Elisabeth Leonskaja, Barry Douglas, Christian Sacharias, Paul Badura-Skoda, Jacques Rouvier o María Jesús Crespo, entre d’altres.

Ha rebut formació també en les matèries de jazz i improvisació de música clàssica amb músics com Xavier Dotras, Albert Bover, Ignasi Terraza, Juan de la Rubia i Emilio Molina. A partir de 2013, en Carles ha entrat a formar part de l’equip de professors de l’IEM (Instituto de Educación Musical). Dirigit per Emilio Molina, l’IEM es basa en la improvisació com a sistema pedagògic.

Ha rebut premis en concursos nacionals i internacionals, tant de piano com de composició (Eugènia Verdet, Ciutat de Manresa, Ricard Viñes, Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, Rius i Virgili, 1r premi de composició de sardanes per a joves compositors de Blanes, 2004), entre d’altres. Ha participat en festivals com a solista i en grups de música de cambra a Espanya, Portugal, Holanda i Rússia.

Carles Marigó és un músic polifacètic; la seva inquietud l’ha dut a treballar com a intèrpret, compositor, arranjador i educador musical, en projectes de música clàssica, jazz, funky, música tradicional, pintura i teatre, girant sempre al voltant de la interpretació, la creativitat i la improvisació musicals.

Actualment compagina la feina concertística amb la d’educador. És professor al Conservatori del Liceu, tant al centre Superior com al Professional, i a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Programa del concert

Moments musicaux, D.780 (Op.94) (1828)  Franz Schubert (1797-1828)

I.  Moderato en do major.
II. Andantino en la bemoll major.
III. Allegro moderato en fa menor.
IV. Moderato en do sostingut menor.
V. Allegro vivace en fa menor.
VI. Allegretto en la bemoll major.

Concert italià BWV 971                           Johann Sebastian Bach (1685-1750)

_________

Sonata per a piano en si menor, S.178        Franz Liszt (1811-1886)

I. Lento assai – Allegro energico – Grandioso
II. Andante sostenuto
III. Allegro energico