La coreògrafa de Blanes Carmen Carballo, nou membre del CID de la UNESCO a Catalunya

Ahir es va celebrar arreu del mon el Dia Internacional de la Dansa i Blanes també ha estat una de les localitats que l’ha viscut una vegada més, i enguany un dels ingredients amb què ha comptat ha estat força especial. La ballarina i coreògrafa blanenca, Carmen Carballo, va organitzar ahir una gala commemorativa que es va allotjar al Centre Catòlic.

L’esdeveniment formava part d’una de les obligacions que tenen els membres del Consell Internacional de la Dansa de la UNESCO, el CID, que recentment ha escollit Carmen Carballo perquè en passi a formar part. Actualment a Catalunya hi ha 10 membres del CID, i per formar-ne part cal passar tota una sèrie de requisits, així com comprometre’s a defensar els preceptes de l’Organització de les Nacions Unides en àmbits d’educació, cultura i cooperació.

Carmen Carballo

Gala del Dia Internacional de la Dansa

La gala commemorativa que es va fer coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa va comptar amb tota una sèrie de variats components, principalment dels membres del grup Miratge, del qual n’és coreògrafa des de fa un any i mig. També van participar-hi ballarines de l’Escola Aurea i diversos artistes convidats.

Durant prop d’una hora i mitja van anar desfilant per l’escenari del Centre Catòlic un complet i variat repertori de mostres artístiques, així com un bon polsim de poesia a càrrec del grup Miratge de Casa Ardales. L’espectacle es va tancar amb un número de ball amb música de Michael Jackson on van participar la totalitat dels artistes de la gala.

Coneguda amb el nom artístic de Karmen Carballo, la ballarina i coreògrafa està diplomada per l’Escola de Dansa Débora Kovek i l’Escola Dancetribalia que dirigeix Rachel Moon. La seva especialització són les danses orientals, tot i que també domina d’altres estils. Al haver estat escollida membre del CID pot atorgar titulacions en aquest tipus de varietats: dansa tribal, dansa del ventre, balls llatins i urban style.

Projecte Dansa a Zero Fam

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, el Consell Internacional de la Dansa de la UNESCO ha fet difusió d’un missatge oficial perquè s’hi adhereixin tots els seus membres. El CID ha unit forces amb el Programa de FAM Mundial PHM i el govern del Principat de Mònaco per crear el projecte Dansa a Zero Fam, que promociona que es mengi de manera saludable a través de la dansa i l’educació.

El projecte ofereix menjar a 80 milions de persones en 80 països. Les escoles crearan programes de dansa per a nens i nenes perquè comprenguin la importància de la seguretat en l’alimentació i mantenint un etil de vida saludable. Els joves ballarins tindran l’oportunitat de seguir l’entrenament i certificar-ho després de completar 150 hores de classes de dansa.

Les escoles que participin crearan coreografies adreçades a la importància de la seguretat en l’alimentació amb l’objectiu d’abastar la Fam Zero. Així es va presentar a la gala de Blanes d’aquest passat dissabte, coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, i també es farà el proper 16 d’octubre, quan es commemora el Dia Internacional de l’Alimentació.

Fotos: Ajuntament de Blanes