Aula Blanes dedica la confèrencia d’avui a ‘Computació i biomedicina, camins paral.lels en la investigació contra l’Alzhèimer’

 

Data: Dimarts 21 de febrer del 2012 (20.00 h) a la Sala Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes

L’Alzhèimer és una malaltia neurodegenerativa associada a l’edat que es caracteritza per una pèrdua progressiva de memòria i altres capacitats mentals a mesura que les cèl.lules nervioses moren i s’atrofien zones del cervell. Malgrat que ens els darrers anys s’han invertit molts esforços per conèixer els mecanismes que generen aquesta malaltia,encara no disposem de tractaments eficaços que puguin combatre-la,de manera que cada any es diagnostiquen més casos.

En el nostre laboratori analitzem malalties complexes com el càncer i l’Alzhèimer de forma global,combinant mètodes experimentals amb mètodes computacionals per a estudiar les connexions entre els gens o les proteïnes i contextualitzar-les en el seu entorn biològic.Els nostres estudis estant aportant noves dades sobre mecanismes moleculars que poden contribuir a entendre millor la biologia de l’Alzhèimer,i tot indica que probablement no existeixi una sola via causant de la malaltia. Esperem que la nostra recerca obri la porta a noves investigacions destinades al seu tractament o prevenció.