Primers actes del Carnaval de Blanes a la Ciutat Esportiva amb les activitats pel públic Infantil i Familiar

La tarda d’aquest dissabte s’ha encetat l’intens cap de setmana festiu que s’està gaudint a Blanes amb motiu del Carnaval de la Costa Brava Sud. Seguint la tradició d’aquests darrers anys, les primeres activitats han tingut el públic infantil, adolescent i familiar com a principals protagonistes, amb centenars d’assistents. Sota el lema El Carnaval per a tota la família, la Pista Verda de la Ciutat Esportiva ha allotjat entreteniments per a un ample ventall de gustos.

El canvi d’escenari ha estat prou celebrat per petits i grans, que han pogut gaudir d’un espai molt més ample i còmode, sense haver de patir per les possibles inclemències del temps o pel fred que alguns anys havia acompanyat les activitats de la tarda del dissabte. Els més petits han participat en diversos tallers de manualitats i maquillatge, i han pujat als inflables.

Per la seva banda, els adolescents han tingut al seu abast la possibilitat de gaudir en una de les novetats d’aquest 2017: un recinte de Làser Combat. També hi ha hagut un espectacle de música, rumba i ball per a tots els públics a càrrec de Dantuvi amb la Canalla, especialment celebrat per la quitxalla, i s’han recuperat forces a base d’una xocolatada apta per a celíacs.

Una prova de la gran quantitat de públic que hi ha hagut congregat a la Pista Verda de la Ciutat Esportiva és que pels volts de les sis de la tarda s’ha hagut de barrar l’accés a l’aparcament soterrat. Per aquest motiu, els vehicles han hagut de començar a estacionar a l’esplanada del costat de l’entrada.

II Concurs de Disfresses Infantils

El moment culminant de la vetllada ha arribat al seu final, després que des de primera hora s’han estat fent les corresponents inscripcions. Es tractava de la segona edició del Concurs de Disfresses Infantils, que ha comptat amb un total de 125 participants. El jurat qualificador ho ha tingut certament difícil per triar les millors disfresses, que rivalitzaven en creativitat, vistositat i enginy.

La canalla ha encarnat des d’herois i heroïnes de l’actualitat, majoritàriament inspirats en personatges del còmic, el cinema i la televisió, fins a personatges més clàssics que no falten mai en una festa de carnaval. S’han escollit 9 guanyadors i guanyadores, amb tres premis en cadascuna de les tres categories: de 0 a 3 anys, identificats amb el color blanc; de 4 a 7 anys, amb el color vermell; i de 8 a 12 anys, que es distingien amb el color groc.

Perquè el jurat ho tingués una mica més fàcil per fer la tria, els inscrits han participat en una desfilada que ha estat conduïda per un mestre de cerimònies d’excepció, Aitor Roger. Finalment, s’han lliurat els tres premis per cada categoria, on es valorava l’originalitat i l’artesanalitat. L’objectiu ha estat que tota la canalla, amics i familiars, gaudissin de la festa i s’hi sentissin protagonistes.

El jurat del Concurs de Disfresses Infantils l’han format per Mia Ametller, directora de la Llar d’Infants La Mainada; Noel Bas, membre de la Comissió Organitzadora de Festes del Festival Ensorra’t i del Casal Jove Morralla, Noel Bas; i Anna Rosa Bou, de la Biblioteca Comarcal de Blanes. Abans de la desfilada, les tres membres del jurat s’han passejat per la pista per observar les disfresses i així poder emetre un veredicte amb més informació.

Després del concurs, les activitats de carnaval a la Ciutat Esportiva Blanes han de continuar a partir del vespre-nit amb la Festa Jove, que d’entrada ja proposava un sopar popular. En acabat l’àpat, la nit haurà de continuar encara amb un bon grapat d’ingredients: dos concerts i una sessió de DJ. La previsió és que la Nit de Carnaval acabi pels volts de les 4 de la matinada.

Fotos: Ajuntament de Blanes