Recollides en un document les inquietuds dels joves de Blanes més actius

Foto: Aitor Roger

L’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes ha divulgat les dades més destacades recollides en la jornada participativa que es va realitzar a finals del passat mes de novembre, al casal de joves Espai Creatiu Morralla.

Aquesta jornada va consistir en la reflexió, debat i posterior recollida de propostes sobre àmbits essencials de la vida dels joves: l’educació, l’oci, cultura i hàbits saludables; què significa ser jove i l’emancipació: treball i habitatge.

La jornada participativa respon a la voluntat de l’equip de govern de programar activitats amb la implicació dels joves, per tal de dissenyar accions que responguin a les necessitats de la realitat juvenil. És per això, que les aportacions de la jornada es recolliran al nou Pla Local de Joventut 2012-2015.

Foto: José Fernández

La jornada, que es va presentar sota el títol I tu, què proposes?, va comptar amb la participació d’uns 40 joves. A través d’una dinàmica de grup, els participants van manifestar les dificultats que trobaven en el seu dia a dia, així com aquells aspectes positius que consideraven oportunitats per transformar la realitat. Posterior a l’anàlisi, es van elaborar fins a 45 propostes que es van portar a votació entre els mateixos participants.

En l’àmbit de l’Educació, els joves van proposar que es cerquin empreses per oferir pràctiques als joves; ampliar l’oferta de Formació Professional adaptada a la realitat de Blanes; potenciar la web del Portal Jove per a informar i coordinar aquesta informació amb els instituts i centres educatius i ampliar els horaris de la biblioteca, així com acomodar espais per a utilitzar com a sala d’estudis.

Podeu descarregar-vos el document clicant aquí