L’Ajuntament de Blanes dóna feina a 30 persones a través dels Plans d’Ocupació del SOC

Ajuntament de Blanes

Durant les darreres setmanes s’han incorporat a l’Ajuntament de Blanes 30 persones a qui s’ha contractat a través del programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Aquest programa està subvencionat en la seva totalitat pel SOC i el Fons Social Europeu amb de més de 364.000.

Aquestes 30 persones és el nombre més alt de contractes que s’ha pogut fer a l’Ajuntament de Blanes en relació als darrers anys, quan havien estat menys. El darrer cop que es va poder fer una incorporació de persones més elevada va ser fa set anys, quan se’n van beneficiar una vuitantena de treballadors i treballadores.

Els darrers dies ja s’han pogut acabar d’integrar als respectius llocs de feina les últimes persones que encara no ho havien fet. Per aquest motiu, la regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany, acompanyada de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, s’ha reunit amb totes les persones contractades per donar-los la benvinguda i desitjar-los que aquesta nova experiència els sigui profitosa.

Contracte de sis mesos

La majoria dels nous treballadors i treballadores compten amb un contracte de sis mesos, mentre que en el cas de tres d’ells serà de dotze mesos. El seu perfil professional és prou variat, i en aquest sentit el nombre més alt són 7 oficials de paleta: 5 d’ells estan a la Ciutat Esportiva Blanes i 2 altres a les Brigades Municipals. Aquest darrer departament també ha incorporat tres pintors, 1 lampista i 1 serraller. Igualment, hi ha 4 auxiliars administratius i 3 administratius, 5 conserges i un ample ventall d’especialitzacions.

Els contractats mitjançant aquests plans han de complir els requisits d’estar a l’atur i no estar cobrant cap tipus d’ajut en l’actualitat. Val a dir que tenen preferència les persones aturades més grans de 45 anys. A les proves de selecció es varen presentar un gran nombre de persones, preseleccionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) d’acord amb els perfils i nivells d’estudis sol·licitats per a cada lloc de treball.

Vinculat al contracte, i en horari laboral, tots els participants han de fer una formació professionalitzadora d’entre 80 i 120 hores, amb coneixements relacionats amb la feina que desenvolupen per a l’Ajuntament de Blanes. La major part d’ells i elles finalitzarà els respectius contractes a finals de juliol llevat dels qui ja es van incorporar a finals del 2016 que ho faran abans, així com tres persones que compten amb un contracte d’un any de duració.