Presentació del número 14 de la revista «Blanda» de Blanes

Foto: Joaquim Robert

L’Ajuntament de Blanes va presentar el passat divendres a la Sala de Plens el número 14 de la revista «Blanda», la publicación que edita cada any l’Arxiu Municipal, amb articles inèdits sobre la història de la ciutat. En aquest catorzè número hi han participat fins a 10 autors diferents que atorguen a la revista un caràcter miscel·lani pel que fa a la temàtica i a la cronologia.

Es tracta d’articles molt populars, que tenen una directa implicació en el teixit associatiu blanenc, alhora que n’hi ha d’altres que s’endinsen en capítols de la història del municipi poc coneguts inclús pels entesos en la matèria. En definitiva, tot el què anualment es recull a la revista “Blanda” es distingeix d’altres publicacions similars perquè fa aportacions inèdites i significatives sobre diversos passatges de la història recent i remota de Blanes, fugint del què seria un senzill treball bibliogràfic.

Durant l’acte de presentació la regidora de Cultura i Festes i Gestió Administrativa, Lara Torres va destacar que «aquesta revista és possible gràcies a la feina i dedicació dels tècnics de l’arxiu, conjuntament amb un exèrcit de voluntaris que fan les seves aportacions». D’altra banda, també va remarcar que «la publicació ja ha adquirit solera i prestigi, per això és important seguir-la editant. A més, també és una manera de difondre tota la tasca que es fa a l’Arxiu, i fer difusió de la documentació que conté».

L’acte de presentació,que va comptar amb una massiva presència de públic, va quedar centrat en l’explicació que van fer els autors del seu article publicat a la revista.

 

Foto: Joaquim Robert

La publicació recull al seu darrer número un total de 8 recerques, una bibliografia, notícies de l’arxiu i d’altres ingredients. Els articles de recerca van des de les vivències sobre la seva vida al municipi del científic vinculat a Blanes Carles Bas, fins a un recull sobre menús de guerra que va elaborar durant la postguerra el cuiner blanenc Joan Vila, passant per les celebracions del 50è aniversari de l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra i els 25 anys d’història del grup de teatre El Mirall.

Per últim, la publicació també es completa amb diverses seccions fixes a cada número que s’edita, on s’inclouen d’altres aspectes relacionats amb l’activitat habitual de l’Arxiu Municipal i un repàs a la producció bibliogràfica del 2011 relacionada amb Blanes. Enguany s’han editat 500 exemplars de “Blanda”, que es poden comprar pel preu de 10 euros a les llibreries del municipi, al mateix Arxiu Municipal, així com en diversos equipaments municipals.