Taula literària a Blanes: converses al voltant de la novel·la ‘El veler magenta’

Lletraminúscula és un col·lectiu d’homes i dones que promou actes culturals a Blanes. Després de l’èxit de «Llegir Pla», el passat novembre, ara proposen una taula literària al voltant d’una novel·la El veler magenta, escrita pel blanenc Jaume Puig Agut.

El proper dimecres 1 de febrer, a un quart de nou del vespre i a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes, se celebrarà la taula literària amb en Miquel Adam (escriptor), Antoni Mañach (filòsof) i Jaume Puig, l’escriptor de la novel·la.

En aquesta conversa a tres, oberta al públic, es parlarà de El veler magenta, però també de literatura i de l’art de la paraula.

La novel·la, Premi de Just M. Casero 2016, tracta sobre l’Abel, filatèlic solitari que la vida se li altera quan l’atzar li posa al davant el segell més rar i valuós del món: el veler magenta. Una peça mítica, del 1856, impresa a la Guaiana britànica, de la qual només es coneix un exemplar i que ha anat canviant de mans, sovint de manera rocambolesca i anònima.

Lletraminúscula és una agrupació de blanencs que organitza, amb la col·laboració de creadors de diferents disciplines, propostes per redescobrir o interpretar grans artistes i la difusió d’obres i creacions d’escriptors locals. A més, la filosofia de lletraminúscula està basada en actes de participació ciutadana.

Biografia dels tres artistes que participen a la taula literària El veler magenta:

Miquel Adam (Barcelona, 1979) coneix bé la glòria i la misèria que envolta el fet literari i el negoci editorial. Ha picat liquidacions negatives, debades ha perseguit periodistes, ha acompanyat autors per mil places buides i ha estat editor. Va començar a sentir-se escriptor sota la màscara del pseudònim Subal Quinina i va participar de l’auge dels blogs literaris amb La Segona Perifèria. Ha publicat un llibre de relats: Torero d’hivern (Edicions de 1984, 2015)

Antoni Mañach (Barcelona, 1973). Filòsof i professor a la Facultat de Disseny ESDi-URL. Es troba, doncs, entre la idea i la matèria, entre el pragmatisme dels peus i l’idealisme del terrat. El seu somni és arribar a convertir-se en un avantguardista pairal el dia en què la informació, el coneixement i la saviesa estiguin equilibrats dins seu.

Jaume Puig (Blanes, 1962) és advocat i escriptor. Músic de cobla durant deu anys. Ha guanyat el Premi Just M. Casero de novel·la amb: El veler magenta (Empúries, 2017), també ha publicat la novel·la: Momssen (A Contra Vent, 2011) i alguns contes a la Revista de Girona i al digital Paper de Vidre.