Comunicat del Departament de Salut sobre la mort d’una nena a l’Hospital Comarcal de Blanes

Hospital Comarcal de la Selva

La Direcció General d’Ordenació Professional i Regulació Sanitària del Departament de Salut ha obert un expedient informatiu per aclarir la mort d’una nena de 8 anys a l’Hospital Comarcal de Blanes.

La nena va entrar al servei d’urgències a les 2:33 h del dia 22 de gener amb símptomes i signes que orientaven a una cetoacidosis diabètica. La pediatra que la va atendre va iniciar el tractament de forma immediata. A les 5:52 h el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) rep l’avís de l’Hospital Comarcal de Blanes per al trasllat interhospitalari cap a l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona.

Després de valorar conjuntament el cas, es qualifica com a prioritat 1, que en l’argot mèdic significa que la pacient, encara que requereix ser trasllada a un altre centre per al seu tractament, es troba en un hospital que pot mantenir estabilitzada la seva situació clínica.

A les 6:18 h, el SEM confirma el Trueta com a centre de destí i a les 8:10 h la unitat de suport vital avançada pediàtrica, provinent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona, arriba a l’Hospital Comarcal de Blanes i, malgrat els intents de recuperar la pacient, l’evolució és desfavorable i acaba morint.

A petició expressa de la família i per respecte al seu dol, no es donarà més informació fins que no hi hagi les conclusions definitives de la investigació. Igualment demanem responsabilitat i ètica professional a totes les parts implicades.

Reiterem que els únics canals de comunicació vàlids sobre aquest cas són els canals oficials del Departament de Salut.