Blanes homenatja Eugenio González Roa, un xef de cuina amb prop de 50 anys de trajectòria professional

Ajuntament de Blanes

El despatx d’alcaldia de l’Ajuntament de Blanes va allotjar ahir al vespre un acte d’homenatge envers el xef de cuina Eugenio González Roa, que ara finalitza la seva trajectòria professional després de prop de 50 anys de treball.

En reconeixement a tots aquests anys de dedicació, l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, va lliurar a l’homenatjat una reproducció de l’Escut dels Cabrera, el medalló central que hi ha a la Font Gòtica, el monument més representatiu de la vila.

També van participar en l’acte regidors i regidores de l’Ajuntament, i representants de quatre entitats amb qui Eugenio González Roa ha estat col·laborant durant molts anys: el Rotary Club Blanes Costa Brava Sud, l’Associació d’Hostaleria, la Revista Recvll i l’Associació de Botiguers de Blanes Centre. Tampoc no van faltar familiars de l’homenatjat: la seva dona Mila, la seva filla Elisabeth, i el seu gendre Lluís.

Ajuntament de Blanes

Prop de 50 anys de trajectòria professional

Eugenio González Roa va néixer a Torredonjimeno, a Jaén, i durant uns anys es va traslladar a viure a València. Pels volts dels anys 70 va arribar a Blanes, on va començar a treballar de segon maître a l’Hotel Santa Marta. Posteriorment, també ho va fer al Restaurant Miramar –avui desaparegut-, així com al restaurant del Club Vela Blanes.

Mentre treballava en aquest darrer establiment, l’atzar va contribuir a fer un gir en el seu futur professional. El mestre de cuina va anar a portar un servei de càtering amb motiu d’una inauguració en un cèntric local del centre i, fixant-se en la seva singularitat, va pensar que seria un lloc ideal per obrir un restaurant. Va ser així com va transformar la sala d’exposicions en un dels locals més coneguts i referenciats en l’àmbit gastronòmic local al llarg de dècades: el Restaurant S’Auguer, situat al carrer que du aquest mateix nom.

Ajuntament de Blanes

L’establiment va obrir l’activitat el 31 de desembre de l’any 1989, i va tancar al 2013. Durant tots aquests anys, Eugenio González també va regentar un altre establiment que tan sols obria amb motiu de grans esdeveniments i ocasions especials: el Restaurant Montferrant. Una de les celebracions que s’hi va acollir durant un bon grapat d’edicions va ser la Festa de Lliurament dels Premis Recvll, mentre que el jurat d’aquests guardons acostumava a reunir-se al Restaurant S’Auguer per emetre el veredicte.

Per la seva banda, el Rotary Club Blanes Costa Brava Sud utilitzava aquest darrer local com a seu de les reunions periòdiques que celebra l’entitat. Al marge d’aquestes assídues col·laboracions, Eugenio González sempre ha col·laborat en campanyes i cicles gastronòmics organitzats per l’Ajuntament de Blanes, recolzant nombroses iniciatives municipals.

Després de tancar el Restaurant S’Auguer, l’Eugenio –el nom amb qui tothom el coneix- va prejubilar-se i fins ara ha estat donant un cop de mà al Restaurant La Llotja de Blanes al costat de la Mila, una parella inseparable durant tots aquests darrers anys. Mentre van regentar plegats els restaurants S’Auguer i Montferrant, el seu tracte amable i atent serà recordat sempre per molts blanencs i visitants, a banda de la seva bona cuina.