Blanes acull una part del Campionat d’Espanya de Seleccions d’Handbol

Ajuntament de Blanes

Avui al matí la Ciutat Esportiva Blanes ha allotjat el primer toc de xiulet del Campionat d’Espanya de Seleccions d’Handbol, que s’estarà disputant en aquest equipament fins el proper dissabte, 7 de gener.

Segons els organitzadors, la Federació Catalana d’aquesta disciplina esportiva, l’esdeveniment ha mobilitzat 2.000 participants, que hauran de disputar al llarg de gairebé una setmana un total de 311 partits.

La previsió és que hi hagi més de 6.000 acompanyants, i molts d’ells estan allotjats en establiments de Blanes. Segons fonts del Departament de Turisme de l’Ajuntament de Blanes, en aquesta localitat de la Costa Brava s’hi estan els membres de l’organització, els àrbitres, així com els jugadors i jugadores de les seleccions de Catalunya, País Valencià, Cantàbria, Navarra i Canàries. Ho fan en dos establiments: l’Hotel Beverly Park & Spa i l’Hotel Pimar & Spa. La resta de seleccions fan estada a Lloret i Santa Susanna.

El Campionat d’Espanya de Seleccions d’Handbol inclou tres categories d’esportistes masculins i femenines: infantils, cadets i juvenils, i els patits estan repartits al llarg de set municipis del territori. La Ciutat Esportiva Blanes, la seu central de l’esdeveniment, és la que allotja bona part de tots els partits que s’han de disputar, al llarg dels sis terrenys de joc habilitats en aquest equipament: 4 a la pista Verda, 1 a la pista Blava i un sisè a la pista Vermella.

Per la seva banda, Lloret participa amb tres instal·lacions (El Molí 1 i 2 i Pompeu Fabra); Malgrat de Mar amb la pista del Pavelló dels Germans Maragall; Calella amb el Parc Dalmau; Palafolls amb El Palauet; Mataró amb dues pistes del Pavelló Teresa Ma Roca i amb el Pavelló Eusebi Millán; i finalment Tordera amb el Pavelló Municipal. Es tracta d’un extens programa de partits amb horaris que van des de 2/4 de 10 del matí fins un quart de vuit del vespre, quan es juguen els darrers.

Ajuntament de Blanes

La final del campionat, el dissabte 7 de gener

Les vuit millors seleccions de l’anterior Campionat d’Espanya que es va celebrar a Almeria estan disputant l’actual competició repartides en dos grups. Les tres millors accediran als quarts de final que es jugaran el dissabte, on s’hi uniran dues seleccions provinents de la Copa d’Espanya.

Val a dir que la competició finalitzarà el dissabte dia 7 amb les finals per dirimir els primers llocs de les respectives classificacions, així com amb el lliurament de trofeus que tindrà lloc a la Pista Blava de la Ciutat Esportiva Blanes, al punt de ¾ de 2 del migdia. D’altra banda, més enllà de la competició, aquest dimarts 3 de gener està previst que es faci una activitat formativa per a tècnics, comptant amb la participació de Fernando Barbeito i Jorge Dueñas, mentre que el dimecres dia 4 hi haurà el Sopar Oficial del campionat.

Pel que fa a l’inici de la competició que ha tingut lloc aquest dilluns a 2/4 de 10 del matí, les sis pistes habilitades de la Ciutat Esportiva Blanes hauran allotjat al llarg de tota la jornada un total de 36 partits corresponent a gairebé totes les categories masculines i femenines. Així, avui hi havia els equips de Ceuta, Cantabria, Aragó, Melilla, La Rioja, Galícia, Cantàbria, Balears, Múrcia, Aragó, Castella Lleó, Canàries, Extremadura, País Valencià, Castella La Manxa, Euskadi, Catalunya, Madrid, i Andalusia.

A banda de la Federació Catalana d’Handbol i l’Ajuntament de Blanes, la competició també l’organitzen la Federació Espanyola d’Handbol, el Consell Català de l’Esport, el Consell Superior d’Esports de l’estat espanyol, la Diputació de Girona, els Consells Comarcals de la Selva i el Maresme, així com els ajuntaments de Lloret de Mar, Malgrat, Palafolls, Mataró i Tordera.