Coral Infantil Sa Carbonera: 19 anys ambientant els nadals de Blanes

Les festes nadalenques a Blanes estan farcides d’esdeveniments musicals, ja que compta amb una gran quantitat de grups i formacions. Ara bé, una de les que tan sols actua coincidint amb aquestes dates és la Coral Infantil Sa Carbonera, que durant aquests dies ha estat oferint diversos concerts arreu del municipi.

Les joveníssimes veus d’aquests cantors contribueixen a què els nadals de Blanes comptin amb aquell ingredient entre nostàlgic i festiu que tenen les nadales, que transporten als adults a d’altres temps remots perduts en la memòria de la pròpia infantesa. És aquell ingredient que s’agraeix, i que es pot trobar tant en actuacions a l’aire lliure com en locals interiors.

Cantem nadales amb barretina i samarra

La nit d’aquest passat divendres van oferir el seu espectacle Cantem nadales amb barretina i samarra al vestíbul de la Biblioteca Comarcal que, com és habitual cada vegada que aquesta mainada té una cita musical, es va omplir de gom a gom per no perdre-s’ho. Aquesta seva exclusivitat nadalenca imposa que la indumentària que llueixen estigui directament relacionada amb aquestes festes.

Ajuntament de Blanes

Vestits amb les característiques barretines i samarres com les que llueixen les figures dels pastors dels no menys nadalencs pessebres, aquests joveníssims cantors i cantores fan reviure l’esperit nadalenc a petits i grans. Formada per una cinquantena de nens i nenes que tenen entre 3 i 12 anys d’edat, es va crear fa 19 anys sota direcció d’Albert Ponsdomènech.

El seu nom està directament relacionat amb un dels barris del nucli antic de Blanes: Sa Carbonera, i aquests darrers sis anys l’ha passat a dirigir Elisenda Planella Crespo. És ella qui s’encarrega cada any de recordar els arranjaments, polir el repertori i afegir o treure nadales majoritàriament cantades en català, tot i que també n’hi ha en castellà i anglès.

Elisenda Planella Crespo no viu habitualment a Blanes, ja que treballa a una escola de l’Hospitalet de Llobregat. Ara bé, com diu la cançó d’aquell entranyable anunci, per Nadal torna a casa per contribuir amb la seva dedicació i la dels seus petits cantors a què aquestes festes retornin a la gent gran la il·lusió de la infantesa reflectida en les cares i l’entusiasme que hi posen.

Ajuntament de Blanes

El repertori que van oferir ahir al vespre va incloure des de les immortals El petit vailet, Les 12 van tocant, Santa Claus is comming to town, Burrito Sabanero i Jingle Bells, fins a temes més contemporanis com Sense tu, En Navidad o bé Aquella estrella de allà, extreta de la banda sonora de la pel·lícula Peter Pan. Una de les característiques que encara fa més entranyables les seves actuacions és la coreografia amb què acompanyen les seves cançons.

No allarguen les seves actuacions més de mitja hora, i és gairebé impossible sentir-los sense que, inexorablement, es dibuixi un somriure a la cara de la gent de bon cor que s’atura per gaudir dels seus cants. Ara, en què ja han fet les actuacions previstes per aquests dies, caldrà esperar al Nadal del 2017 per tornar-los a sentir.