Blanes promou el consum de cultura a preus assequibles

Allotjada a la Sala García-Tornel del Carrer Ample, RegalArt aplega en un mateix indret les creacions d’artistes locals o vinculats a la vila, així com entrades per a la nova programació del Teatre de la Costa Brava Sud a Blanes i altres productes d’edició municipal.

Tot a preus molt assequibles i amb importants descomptes, que s’ofereixen coincidint amb unes dates especialment significatives pels regals que s’acostumen a fer.

L’exposició es va posar ahir divendres a la tarda, quan ha tingut lloc la inauguració de RegalArt, on s’apleguen les obres d’art i la resta de productes a la venda. El primer tinent d’alcalde de Cultura, Quim Torrecillas, ha encapçalat l’acte acompanyat dels artistes que exposen les seves obres, així com d’altres regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes.

RegalArt estarà oberta cada dia, de dilluns a diumenge, de 17 a 21 h, i es podrà visitar fins la vigília de Reis, el 5 de gener. La festa s’ha tancat amb un breu concert coral a càrrec del Cor de Cambra Sota Palau, que s’ha encarregat d’interpretar quatre nadales molt celebrades pel públic assistent.

Obres 17 artistes

Seguint el criteri d’afavorir el consum de productes culturals, també s’hi ha afegit l’objectiu de promoure les creacions d’artistes plàstics locals o bé vinculats al municipi. En total, hi ha aplegades obres de 17 homes i dones, on es barregen emblemàtics artistes internacionals consolidats i joves promeses emergents.

Principalment són dibuixos, pintures i fotografies signades per Albert Arribas, Quim Serrano, Esteban Maroto, Isaac Ulam, Anna Baucis, Anna Brugada, Anna Tordera, Fèlix Gallent, Francesc Orench, Georgina Parrilla, Jesús Meneses, Joan Gaitán, Margarita Arqués, Maria López, Ma Sagrario Guerrero, Susanna Martín i Teresa Ramos.

Cada artista exposa fins a tres obres pròpies, amb un ventall de preus molt gran: des d’un mínim de 25 € fins a un màxim de 300 € la més cara. Quan una persona estigui interessada en adquirir alguna peça, es marcarà com a «reservada», i llavors l’Ajuntament de Blanes es posarà en contacte amb el seu autor o autora perquè puguin acordar la venda. Un cop estigui efectuada, l’artista tindrà dret a substituir l’obra per una altra de creació pròpia.

Cada comprador pot reservar fins a un màxim de tres obres però, al tractar-se d’un espai expositiu que no aplica cap tipus de comissió ni percentatge, serà el mateix artista qui li vendrà directament. Per tancar la compra, client i artista hauran de concertar una trobada i efectuar la transacció, sense intermediaris.

Un altre producte cultural que es podrà adquirir a través de RegalArt són entrades per a la programació professional del primer semestre del 2017 a la sala de Blanes del Teatre de la Costa Brava Sud. L’avantatge és que s’hi aplicarà un 15% de descompte sobre el preu establert.

Fotos: Ajuntament de Blanes