Blanes enceta la campanya de recollida d’arbres de Nadal

Foto: Ajuntament de Blanes

Coincidint amb l’acabament de les festes de Nadal, l’Ajuntament de Blanes –a través de l’empresa Nora, encarregada de la neteja de carrers i la recollida d’escombraries- ha iniciat la ja tradicional Campanya de Recollida d’Arbres de Nadal per ser recollits de manera selectiva i treure’n una utilitat dins la cadena del reciclatge.

Aquesta setmana s’han instal·lat arreu de Blanes un total de 16 tancats de fusta per fer la recollida selectiva d’un dels elements naturals que simbolitzen aquestes festes.

La campanya s’allargarà fins el diumenge 22 de gener i, a mesura que els veïns vagin dipositant els arbres, s’aniran retirant per facilitar a tothom que puguin fer us dels punts de recollida.

Els arbres es traslladaran a la Planta de Compostatge que el Consell Comarcal de la Selva té a Santa Coloma de Farners on s’utilitzaran per fer compost, un adob natural de gran qualitat.

Ja fa molts anys que aquesta iniciativa es du a terme a Blanes i, des de llavors, la participació ciutadana ha estat sempre prou elevada. Amb tot, des del 2006 s’ha pogut notar un descens del nombre recollit, possiblement a causa que enlloc de comprar arbres naturals, cada vegada hi ha més gent que prefereix els artificials, que es poden reutilitzar més vegades.

Més concretament, els tancats per fer la recollida dels arbres de Nadal naturals s’han distribuït als següents barris:
2 a Els Pins (Pl. Nostra Senyora del Vilar i C. Josep Trueta)
1 al Racó d’en Portas (Pl. Josep Vieta i Burcet)
1 a La Plantera (Avgda. Catalunya)
2 a Dintre Vila (Pl. dels Dies Feiners i Pl. Solidaritat)
1 a S’Auguer (Pl. Catalunya)
1 a Mas Enlaire (C. Sebastià Llorens)
1 a Sa Carbonera (Pg. Mestrança)
1 a Mont-Ferrant (C. Francesc Dordà)
1 a Ctra. de Lloret-La Pedrera (Avgda. Joan Carles I)
1 a Mas Borinot-Valldolig (Camí Sant Pere del Bosc);
2 a Els Pavos-Quatre Vents (Pl. Pius XII i Pl. del Poble Sahrauí)
1 a Ca la Guidó (Pl. Miquel Martí i Pol)
1 a Mas Cremat (Pl. Mas Cremat)