La Cavalcada de Reis de Blanes comptarà amb la participació de més de 300 persones de 21 associacions

Una de les principals novetats de la Cavalcada de Reis de Blanes d’aquest 2012 és l’aposta que s’ha fet des de la Regidoria de Cultura i Festes perquè tant el rei Baltasar com el seu seguici s’adeqüin millor a la tradició, que estableix els seus orígens al continent africà. Per aquest motiu, s’ha comptat amb la col·laboració d’una trentena de membres de l’Associació Sa Forcanera Geseldel, formada majoritàriament per ciutadans de Blanes d’origen senegalès.

Imarge de la cavalcada de l’any passat. / Foto: Joaquim Robert

La regidora de Cultura i Festes, Lara Torres, explica que quan des del seu Departament van començar a preparar la cavalcada de reis, aquest va ser un dels objectius que es va proposar poder complir “perquè entenc que és una forma més d’integració. A Blanes comptem amb molts ciutadans d’origen africà i, si formen part de la nostra societat, també han de prendre part de les nostres festes”.

La festa de benvinguda als reis mags començarà aquest dijous a les 5 de la tarda, a l’esplanada del Port on hi haurà un campament perquè els nens i nenes saludin els tres reis i els puguin donar les seves cartes.  El recorregut començarà a  les  7 de la tarda. Per a l’organització del seguici reial i els diversos elements festius de la comitiva es compta amb la participació de 21 associacions de veïns i diverses entitats culturals i recreatives de Blanes.

Entre les entitats que amenitzaran la cavalcada s’hi compten la Colla de Diables, la Colla Gegantera, l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra, i les 2 bandes de música del municipi –la Mossèn Joan Batlle i la del Col·legi Santa Maria- que amenitzaran amb la interpretació de diverses peces musicals en viu i en directe el recorregut de la comitiva.

Recorregut

El recorregut de la cavalcada és el tradicional: començarà des de l’Esplanada del Port, seguirà pel passeig de la Mestrança i el passeig Pau Casals, girarà pel Carrer Ample, i tombarà per la plaça Solidaritat. A partir d’aquí ja enfilarà per la rambla Joaquim Ruyra, on farà breus aturades a la cruïlla amb el carrer Doctor Xavier Brunet perquè els tres reis i els seus respectius seguicis completin a peu el recorregut fins arribar a l’Ajuntament, on seran de nou rebuts per l’alcalde i regidors de l’Ajuntament.

Al llarg de la cavalcada està previst que es reparteixin 900 quilos de caramels, especialment al seu terme, quan Melcior, Gaspar i Baltasar pugin dalt del balcó principal de l’Ajuntament de Blanes per saludar la canalla que s’haurà congregat al Passeig de Dintre. Aquest moment de la festa, que culmina la seva celebració, està previst que sigui pels volts d’un quart de 9 de la nit.

Precisament la Cavalcada de Reis d’aquest proper dijous, així com el darrer dia en què es podrà visitar el pessebre Monumental -el diumenge 8 de gener- són els dos esdeveniments que culminaran la intensa agenda d’activitats nadalenques que s’han viscut a Blanes durant aquestes darreres setmanes, havent inclòs més d’una trentena d’actes i entreteniments.

La regidora de Cultura i Festes ha destacat l’esforç dels tècnics i de totes les associacions que hi participen ja que junts han col·laborat en el disseny d’aquest acte i ha remarcat que gràcies al treball de tots, l’Ajuntament ha aconseguit reduir un 30% del pressupost passant de 40.000 euros que s’havien gastat els últims anys, als 25.000 euros que es gastaran en aquest acte. A més, destaca que aquesta despesa es podrà repercutir en els propers anys ja que s’ha canviat la gestió de les carrosses que anteriorment era el lloguer i que a partir d’ara ja formen part del patrimoni de l’Ajuntament, cosa que rebaixarà els costos en els propers anys.