Vota ERC: Som la força del canvi

Topall màxim de 5.500 inscripcions per a la Caminada Popular Nit de Sant Bonós

Foto: Javier Calvete

Foto: Javier Calvete

Aquests dies s’estan fent els darrers preparatius perquè la prova esportiva que compta amb més participació al llarg de l’any a Blanes ho tingui tot a punt de cara a la seva celebració. Serà el proper dissabte 20 d’agost, a partir de 2/4 d’11 de la nit, amb sortida i arribada des del Passeig de Mar. Enguany la 34a Caminada Popular Nit de Sant Bonós inclou un bon grapat d’atractius i novetats.

La novetat més destacada és que s’ha augmentat el límit màxim de participants que podran fer-la. En les darreres edicions hi ha hagut un gran nombre de persones que es van quedar fora d’inscripció i, per tant, sense els avantatges que comporta dur el dorsal que ho acredita. Per aquest motiu, aquest 2016 el topall màxim s’ha situat en les 5.500 places, havent-se modificat el Pla d’Autoprotecció que elabora Protecció Civil perquè continuïn havent-hi les màximes garanties de seguretat.

Les inscripcions es faran els propers divendres dia 19 i el dissabte dia 20. El divendres 19 d’agost es formalitzaran a la planta baixa de l’Ajuntament, des de les 4 de la tarda fins les 8 del vespre, així com a la Ciutat Esportiva Blanes durant tot el dia, des de les 10 del matí fins les 9 de la nit. L’endemà dissabte 20 d’agost, el dia de la caminada, les inscripcions es continuaran fent a la planta baixa de l’Ajuntament des de les 10 del matí i fins les 10 de la nit, o bé fins quan s’hagi arribat al màxim topall.

Recorregut senyalitzat

Pot participar-hi tothom que vulgui, sense límit d’edat. Es tracta de fer una tranquil·la marxa popular nocturna estiuenca, amb un recorregut aproximat d’uns 8 km arreu de Blanes. Per facilitar el seguiment de la ruta del circuit, fa uns mesos que l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes va instal·lar una senyalització en el paviment, amb un total de 250 indicadors que marquen la direcció que cal seguir.

Tot i que no té caràcter competitiu, hi ha corredors i corredores experimentades que aprofiten l’esdeveniment per entrenar. A banda de la tradició que suposa per a molts blanencs i blanenques participar-hi, cada any també s’hi apleguen nombrosos estiuejants i veïns d’altres municipis de la rodalia. Per segon any consecutiu, forma part de la marca Blanes X Runners, que reuneix totes les proves d’aquest àmbit.

Foto: Arxiu Blanesaldia

Foto: Arxiu Blanesaldia

Caminada solidària

Una altra novetat prou destacada és que en aquesta ocasió la caminada augmentarà encara més el perfil solidari que té. Si fins ara una part de la inscripció es destinava voluntàriament a entitats de caire social, enguany l’Obra Social La Caixa col·laborarà en l’esdeveniment multiplicant per 1 € totes les inscripcions que s’hagin fet. Aquesta quantitat econòmica es destinarà a dues entitats solidàries que ha triat el Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes: Càritas Interparroquial i l’Associació d’El Bon Samarità.

D’altra banda, tal com s’ha vingut fent els últims anys, tots els participants poden accedir a fer voluntàriament una donació econòmica que també té com a destinatàries sengles entitats sense afany de lucre. El preu de la inscripció és de 4’50 €, dels quals 4 € són per cobrir despeses d’organització, i 0’50 € la donació voluntària mínima.

El Departament d’Acció Social s’encarrega cada any d’escollir les entitats a qui aniran destinades les aportacions voluntàries. Enguany un 50% del què es recapti es destinarà a MIFAS, Minusvàlids Físics Associats; i l’altre 50%, a parts iguals, per a Blanes Solidari i CFS Blanesport ’83. Aquesta darrera entitat, de caire esportiu, s’ha destriat perquè és la que acull més jugadors i jugadores derivats des d’Acció Social amb beques federatives.

El fet d’estar inscrit a la caminada –i, per tant, obtenir el dorsal que així ho acredita- comporta un ample ventall d’avantatges i al·licients. Per segon any consecutiu, la més destacada és que es lliurarà gratuïtament a tots els inscrits la Bossa del Corredor, que inclou diversos obsequis cedits a l’Ajuntament de Blanes per empreses i firmes comercials.

Un cop finalitzat el recorregut de la caminada, només els que duguin el dorsal podran accedir al recinte exclusiu que hi ha a rengló seguit de la línia de meta. En aquesta zona es reparteix aigua i talls de xíndria, hi ha un servei de fisioterapeutes del Centre Mèdic La Roca, així com una àrea amb hamaques per si algú necessita recuperar forces o ser atès pels serveis sanitaris.

A partir de les 22’15 h de la nit i fins la finalització de la caminada –cap a la 1’30 h matinada- s’aniran fent talls de circulació esglaonats. Aquestes mesures afectaran diversos carrers per on transcorre la prova, que romandran tancats i/o amb passos alternatius depenent de la intensitat del flux de participants.

La 34a Caminada Popular Nit de Sant Bonós l’organitza l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Grup Fondistes Blanes. Col·laboren en diversos aspectes logístics de l’organització de la prova la Policia Local i Protecció Civil de Blanes; el Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Girona.