Opinió d’Albert Sanz (ERC) sobre el resultat de les eleccions generals a Blanes

Blanesaldia.com

Blanesaldia.com

Un cop vistos els resultats del 26J a Blanes, a La Selva, a Girona, a Catalunya i a l’Estat Espanyol, ens correspon aportar algunes claus d’interpretació.

1r. Passem a ser 3a força política en unes eleccions generals a Blanes amb 2456 vots. El 20D vam ser quarta força.
2n. Aquesta millora de posició s’esdevé amb un increment positiu de vots absoluts (+95 vots) i de vots percentuals (0,8%), tot tenint ben present que hi ha una minva de participació del 5,79%.
3r. A La Selva, esdevenim primera força política, quan havíem estat 3a força el 20D. Millorem en vots (+274) i en percentatge de vot (2,01%).
4t. A la demarcació de Girona, incrementem en 2462 vots els obtinguts el 20D, i passem del 23,46% al 26,25%, amb un 3,29% menys de participació.
5è. A Catalunya, som la segona força amb un increment de més de 28.000 vots i un total de 629,294 vots.
6è. A l’Estat Espanyol, obtenim una representació de 9 diputats al Congreso i de 10 senadors. No incrementem en nombre els diputats, els afermem. Incrementem en 4 els senadors obtinguts.

Esdevenim, doncs, el partit de referència de l’independentisme d’esquerres en unes eleccions en què hi havia dues opcions independentistes amb candidatura. I, d’altra banda, aturem l’intent de la coalició guanyadora a Catalunya, d’absorbir el vot de l’independentisme, diluint-lo en la sopa del sobiranisme. Ens hem posicionat reclamant claredat i exigint una presa de posicionament clara respecte al com i amb qui s’aconseguiria convocar un referèndum binari consensuat a l’Estat Espanyol.

Albert Sanz

Albert Sanz

Després de la primera setmana de campanya en què se’ns demostra que les línies vermelles referendàries no existiran per configurar un govern espanyol i la darrera setmana de campanya en què se’ns fa evident que l’Estat Espanyol és corromput fins a la medul·la, ateses les conspiracions i les complicitats conxorxades entre interior, fiscalia i oficina antifrau, ERC esdevé la força de la dignitat dels catalans que aspiren a conviure en una societat moderna, entre iguals i en un veritable estat de dret.

Tenim tot el futur davant dels nostres ulls, com a catalans. Un sobiranisme dominant en el panorama polític i un independentisme predominant dins del sobiranisme, molt ben situat, determinant i al costat del govern de Catalunya i de l’acompliment del full de ruta votat el 27S de 2015.

A Blanes, els resultats obtinguts milloren els precedents i ens fan sentir en un estat de màxima tensió i il·lusió pel que fa a expectatives futures i per consolidar i millorar els resultats, perquè com més forts siguin els resultats, més fàcil serà assolir els objectius de progrés i benestar social i econòmic per a la nostra societat.

Gràcies a la ciutadania de Blanes, per la seva participació democràtica. Gràcies molt especialment als nostres votants perquè han escollit l’únic canvi possible: la República Catalana, i quan això es diu des de ciutat grans com la nostra, el ressò és més gran.

Salut, justícia social i República!

Albert Sanz
President d’ERC Blanes