«Vents del Poble», nou butlletí dels grups municipals d’ICV-EUiA i Batega per Blanes

D'esquerra a dreta, Dolors Rubio, Jordi Urgell, Joan Salmerón i Marian Anguita

D’esquerra a dreta, Dolors Rubio, Jordi Urgell, Joan Salmerón i Marian Anguita

A la seu blanenca d’EUiA, s’ha celebrat aquest divendres una roda de premsa convocada pels grups municipals ICV-EUIA i Batega per Blanes, per presentar un nou butlletí amb el nom de “Vents del Poble”,  editat conjuntament per ambdues formacions.

En l’acte han estat presents els portaveus dels dos grups, Joan Salmerón (ICV-EUiA) i Jordi Urgell (Batega per Blanes), acompanyats de les regidores d’ICV-EUiA, Dolors Rubio i Marian Anguita, així com de militants dels dos grups municipals.

Segons han explicat, aquest butlletí es fruit d’un treball comú que ja es va iniciar en diverses campanyes tant a l’àmbit català, Catalunya si que es Pot, com en el de les eleccions generals, mitjançant En Comú Podem. Ara, en l’àmbit municipal, en paraules de Jordi Urgell:  «Donat els resultats de les darreres eleccions municipals i els pactes de govern als que s’ha arribat a Blanes, a lo llarg d’aquest primer any s’ha constatat la impossibilitat de treballar conjuntament amb l’actual equip de govern, cosa que ens ha deixat clara la necessitat de fer un front comú per treballar per la nostra ciutat i la seva ciutadania». Aquesta decisió ha estat consultada i aprovada per les respectives assemblees.

Vents_Poble1

El butlletí pretén a més ser una eina de comunicació per a que els blanencs i blanenques sàpiguen de primera mà que es el que està passant al seu Ajuntament i quina es la feina que s’hi fa. Segons Joan Salmerón: «El que resulta evident es que estem davant d’un equip de govern que no governa i que no escolta a la gent i cal que tothom ho sàpiga».

portada_Preguntats pel futur d’aquesta primera posada de treball en comú, els dos portaveus han remarcat que segons Salmerón: «és un primer pas per a construir una candidatura per les eleccions municipals de 2019, amb el ferm objectiu que conquerir l’alcaldia de Blanes» , remarcant Jordi Urgell que «al llarg d’aquest any ha quedat clar que podem treballar en conjunt, que coincidim en la visió del que ha de ser Blanes i volem que hi hagi un canvi a l’Ajuntament».

En aquest primer butlletí és fa una valoració del primer any de legislatura i s’expliquen alguns dels temes mes punyents com les retallades sanitàries, la mobilitat o la tarifació social. El butlletí, en properes edicions estarà obert als suggeriments de la ciutadania per tal de recollir les seves inquietuds.

També han explicat que el seu nom: “Vents del Poble” es un homenatge al poeta del poble Miguel Hernàndez, un poema d’una vigència absoluta en l’actual conjuntura política i social.