Una fotografia de les Estores de Corpus guanya el I Concurs d’Instagram #Blanesvilaflorida

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Una de les activitats inclosa al cicle Blanes Botànic realitzat del 12 al 29 de maig, ha estat el I Concurs d’Instagram #Blanesvilaflorida, que es va tancar diumenge passat amb la confecció de les tradicionals Estores de Corpus de Raval.

Aquest divendres al migdia, el Jardí Botànic Marimurtra ha allotjat l’acte de lliurament del premi a l’autora de la fotografia guanyadora, Sandra Duran (@islandika), veïna de Blanes, que compta amb 107.000 seguidors a Instagram. La instantània premiada va ser disparada precisament diumenge passat, davant d’una de les Estores de Corpus de Raval.

Al certamen s’han presentat un total de 310 fotografies, que havien de complir diversos requisits, entre ells haver estat realitzada amb un dispositiu mòbil i durant el període del concurs. La participació ha estat totalment gratuïta, i cada fotògraf podia presentar tantes obres com volgués. El motiu que inspirés els treballs presentats havia de ser qualsevol espai botànic, jardins o flors on es reconegués que havia estat feta a Blanes.

La guanyadora, que compta amb un gran nombre de seguidors a Instagram, ha rebut com a premi un lot de productes gastronòmics i altres obsequis. Així, hi havia vermut i cava Laviret, mel del Marimurtra, vi Blanc de Vela de cal Correu, 2 entrades pel Jardí Botànic Marimurtra, 2 entrades al Jardí Tropical Pinya de Rosa, 2 entrades per un dels espectacles professionals de la nova temporada al Teatre de Blanes i 2 llibres de publicacions municipals.

Fotografia guanyadora / Sandra Duran (@islandika)

Fotografia guanyadora / Sandra Duran (@islandika)

Per destriar la fotografia guanyadora, els membres del jurat es van reunir la tarda d’aquest passat dijous, escollint primer cinc finalistes i després la instantània que ha resultat premiada. Els membres del jurat han estat Pilar Junyent, manager @IgersGirona; Roser Divison, presidenta de l’Associació d’Estores de Raval; Fernando Olaizola, de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC) i Quim Torrecillas, regidor de Cultura i Arxiu.

L’objectiu de Blanes Botànic ha estat reivindicar la vocació com a Ciutat Botànica, recentment reconeguda amb el distintiu de Vila Florida, així com potenciar el turisme cultural i mediambiental. Per dur a terme aquest cicle, s’ha comptat amb la complicitat de diverses entitats i associacions de veïns, així com dels veïns que s’han afegit a la iniciativa omplint de flors i plantes les botigues, els balcons, etc.

L’acte d’entrega del premi l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat del primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Arxiu, Quim Torrecillas. També han participat Josep Borrell, director gerent de la Fundació Carl Faust que gestiona el Jardí Botànic Marimurtra, així com representants d’altres empreses i institucions que han col·laborat en el concurs -Lluís Pascual i Antoni Membrives-, i la membre del jurat, Pilar Junyent.