Blanes inaugura l’escultura ‘El pensament de les paraules’

Acte d'inauguració de l'escultura

Acte d’inauguració de l’escultura

L’antic barri de pescadors S’Auguer de Blanes compta des de dimarts passat amb un nou atractiu urbanístic: una original escultura que porta per nom El pensament de les paraules.

escultura_blanes2L’obra, que es va inaugurar oficialment aquest diumenge, està situada al costat de la plaça Països Catalans, i ha estat una donació per part de l’empresa S’Auguer 80, propietària dels apartaments turístics S’Auguer 80, a la vil·la de Blanes.

El pensament de les paraules és la culminació d’un llarg procés que va arrancar fa molts mesos com a conseqüència dels problemes que causava des de feia anys, un banc que s’hi va instal·lar després de les reformes fetes a la zona. En el projecte anterior, aquest banc era més alt i visible, però amb la incorporació del disseny nou, quedava més baix i complicava molt la visibilitat dels cotxes i camions que transitaven per la plaça.

Per aconseguir un acord han estat necessaris mesos de negociacions entre les parts implicades en el projecte: l’empresa S’Auguer 80, l’Ajuntament de Blanes –que ha creat una Comissió d’Escultures amb representació de totes les formacions polítiques- i el Consorci d’Aigües de la Costa Brava – doncs l’escultura està situada just a sobre de la seva estació de bombeig.

Finalment, i després de reunir-se en dues ocasions amb l’associació de veïns del barri, es va acordar la instal·lació d’aquesta obra que ha comptat amb el consens de totes les parts i ha servit per posar punt i final al problema.

L’escultura, dissenyada per la reconeguda artista local, Miriam Baena, està composta per un arbre i una cadira que simbolitzen el coneixement; un coneixement molt arrelat en aquesta plaça gràcies a ser la zona de pas entre l’escola de la Vila, la més antiga del poble, i la Biblioteca Comarcal nova.

En aquesta obra, en la qual també hi ha col·laborat la blanenca Nuri Torrelles amb un poema, hi conviuen diferents elements imaginatius com ara les fulles de l’arbre que estan formades metafòricament, per les planes d’un llibre. A cadascuna d’aquestes pàgines hi ha impreses paraules diferents que al llarg del dia i depenent de la posició del sol, queden projectades al terra de la plaça.