Dos emprenedors de Blanes impulsaran aquest estiu la pràctica del paddle surf

Un practicant del paddle surf, fotografiat la costa de Blanes / Blanesaldia.com

Un practicant de paddle surf, fotografiat a la costa de Blanes / Blanesaldia.com

Un dels atractius de Blanes és que s’hi pot practicar un gran nombre d’esports nàutics, principalment a través de les instal·lacions del Club Vela Blanes. Durant aquests darrers anys una de les activitats aquàtiques que capta cada vegada més adeptes és el paddle surf.

Es tracta d’una variant del surf original que es practica dempeus, i que incorpora un rem per impulsar-se pel mar. Gràcies a aquest sistema de propulsió, es pot practicar amb la mar en calma.

Els qui ja fa temps que el practiquen destaquen que és apte per a totes les edats. A Blanes, hi ha dos joves esportistes, Xavi Marina, el corredor de fons internacional, i Albert Vives. L’any passat van provar l’experiència de practicar paddle surf a la Cala Sant Francesc. El seu objectiu no era d’altre que poder comprovar en pròpia pell com era aquesta nova afició que tants adeptes estava captant.

El què al principi va iniciar-se com una afició per passar-s’ho bé, aviat va cridar l’atenció d’altres joves que, com ells, volien experimentar la nova modalitat de surf. Va ser així com, a través de peticions que els arribaven, van començar a organitzar sortides entre els mesos de juliol i agost del 2015, sumant-ne finalment més d’un centenar.

El perfil de practicant del paddle surf era tant de blanencs i blanenques com de visitants d’arreu de Catalunya i de la zona propera a la vila, però també de l’estranger. L’èxit de l’experiència aviat va arribar a oïdes del Club Vela Blanes que, precisament, havia dut a terme un esforç en inversió d’aquest material, arrel de la forta demanda que durant aquell estiu havia tingut envers aquest tipus d’activitat.

A partir d’aquell moment el Club Vela Blanes i The Sup Paradise, firma impulsada per Marina i Vives, han unit esforços perquè el paddle surf es pugui practicar d’una manera reglada i organitzada aquest entreteniment a la badia central del municipi durant el proper esiu. En aquest sentit, el Club de Vela Blanes ha ofert les seves instal·lacions, on hi ha les taules de surf i caiacs que s’utilitzaran per a l’activitat.

Tant Xavi Marina com Albert Vives destaquen la idoneïtat de les instal·lacions del Club Vela Blanes per iniciar-se en aquestes modalitats, ja que al ser un recinte d’aigua tancat, és més segur pels qui no estan gaire avesats als esports nàutics.

Per la seva banda, el Club de Vela Blanes ho veu com una oportunitat per poder potenciar tant les seves instal·lacions com la pròpia entitat, que aquests darrers anys es va marcar com a propòsit obrir-se més al municipi i als seus vilatans. Les propostes passen per aprendre a practicar el paddle surf, així com sortides en kayak i excursions a la Costa Brava.

Xavi Marina i Albert Vives ofereixen les activitats a través de The Sup Paradise. La idea és que es puguin començar a gaudir al Club Vela Blanes durant els mesos de juliol i agost.