ERC Blanes considera ‘plenament satisfactoris’ els resultats de la consulta sobre la prolongació de la C-32

Blanesaldia.com

Blanesaldia.com

«Resultats plenament satisfactoris». D’aquesta manera defineix ERC Blanes els resultats de la consulta sobre la prolongació de la carretera C-32 que es va produir aquest diumenge 18 d’abril. Amb 2.391 vots emesos, el 71% en contra del projecte d’ampliació de la C32 i el 28% a favor, els republicans afirmen que «un cop escoltat el territori, la Generalitat ha de reconsiderar aquest projecte d’ampliació en els termes en què està plantejat».

Des d’ERC Blanes consideren que «cal una relectura en clau política, un cop ja s’ha donat la veu a la ciutadania, que permeti millorar la mobilitat en el territori, que inverteixi en infraestructures sostenibles i que millorin la qualitat de vida de la Selva Marítima, però que no suposin destrossar un territori ja força malmès». Els republicans afegeixen que, tot plegat, no serveixi ara d’excusa, un cop més, «perquè Abertis continuï cobrant els peatges de la C-32 a canvi de fer inversions com la que es preveu en el projecte».

ERC recorda que «hem defensat que la ciutadania pugui intervenir directament en política. Portàvem el compromís de la consulta al nostre programa electoral i hi hem estat conseqüents. Agraïm molt, per tant, a la nostra ciutadania, que hagin votat en una consulta que s’ha organitzat, amb totes les garanties, des de l’ajuntament de Blanes».

D’altra banda, des d’ERC Blanes es valora la feina feta per la plataforma STOP C-32 i s’afirma que «els ciutadans que n’han format part han sabut dur endavant de forma correcta la defensa del NO que era i és un rebuig al projecte d’ampliació de la C-32 en els termes en què estava previst i, alhora, un plantejament en positiu en oferir alternatives contrastades. Volem felicitar aquesta plataforma, doncs, per l’acceptació del joc democràtic i per haver assolit uns resultats democràtics i bons, com els que s’han produït».

A l’hora de valorar la participació, els republicans argumenten que «tots els processos participatius són perfectibles i, precisament perquè aquesta consulta ha estat el primer procés d’aquesta tipologia que s’ha viscut a Blanes, valorem molt positivament la participació que s’ha produït».