La 3a Jornada de Recuperació dels Búnquers de Blanes es farà el dissabte 16 d’abril

Treballs de neteja del túnel que connecta dos búnquers / JFG

Treballs de neteja del túnel que connecta dos búnquers / Arxiu Blanesaldia.com

En el marc de recuperació de la memòria històrica a Blanes, les organitzacions Joves d’Esquerra Verda (JEV) i Alternativa Jove (AJ) han programat la tercera jornada de rehabilitació dels antics bunquers que es van construir a la ciutat durant la Guerra Civil.

El dissabte 16 del proper mes d’abril, de 10 a 18 hores es portaran a terme els treballs que consistiràn en un bloc de dues hores i mitja pel matí i dues més per la tarda, per tal de netejar, buidar de runes i deixalles els interiors, netejar els creixements vegetals que hi ha hagut a l’interior i netejar les pintades, moltes d’elles racistes i feixistes, per completar l’obertura del segon ramal d’un búnquer i passadís sota el bosc de més de 30 metres, després que en la segona jornada quedessin obertes tres entrades.

Tanmateix, es continuarà treballant en l’obertura d’un dels nius de metralladora que dóna a la penya sobre el barri de La Plantera.

En aquesta tercera edició també es pren per objectiu l’obertura d’un tercer conjunt de passadissos, ubicats a tocar de la carretera de Malgrat.

Entre el bloc de matí i tarda hi haurà dinar i la presentació del llibre «Patrimonicidi» a càrrec de l’autor del mateix, l’arqueòleg Roger Molinas. «Patrimonicidi», amb un llenguatge proper i en primera persona, posa damunt la taula les contradiccions i els conflictes d’interessos existents a l’arqueologia d’avui, molts dels quals no ens permeten anar més enllà en la recerca de les tres grans preguntes que sempre acompanyaran a la humanitat: Qui som? D’on venim? Cap on anem?.

La jornada té com a objectiu recuperar el patrimoni i la memòria, així com la preservació del simbolisme que suposen aquestes construccions de resistència contra el feixisme. Aquesta tercera jornada és un compromís adquirit entre les voluntàries i l’organització en l’edició anterior per tal de continuar els treballs, i acabar engegant un itinerari de la memòria històrica que ressegueixi els vestigis i fets més destacats de la guerra civil a Blanes.

INSCRIPCIONS: http:// laguerracivilablanes.blogspot. com.es/p/inscripci.html