Quim Brugué explica avui a Aula Blanes les virtuts de la partipació ciutadana

David Brugué, Doctor en Ciència Política i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona, intervindrà avui a Aula Blanes, doncs oferirà la conferència que porta per títol El perquè, el què i el com de la participació. L’acte tindrà lloc avui dimarts 15 de març a les 8 del vespre a la Biblioteca Comarcal.

Brugué ha fet recerca a les universitats d’Oxford i Cambridge, ha estat director de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) i és catedràtic a la UAB. Entre el 2003 i el 2008 va ser director general de Participació Ciutadana del Departament de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya.

Parlar d’enfortiment democràtic i de participació ciutadana és avui un tema recorrent. En moments d’incertesa, molts són els que aposten per aquestes vies com les úniques opcions per construir opcions viables de futur. Tanmateix, tant democràcia com participació són termes amb múltiples accepcions i al que, per tant, es poden atribuir significats molt diferents, fins i tot contradictoris.

En aquesta xerrada pretenem oferir una resposta, ni que sigui molt bàsica, a tres interrogants bàsics:el perquè, el què i el com de la participació ciutadana. Un perquè que vincularem a la necessitat de governar millor, un què que definirem a partir de les aproximacions agregatives i deliberatives a la democràcia i un com que abordarem simplement a través d’algun exemple.