Malgrat es va gastar 40.000 euros l’any 2015 en netejar pintades d’edificis públics

Ajuntament de Malgrat de Mar

Ajuntament de Malgrat de Mar

L’Ajuntament de Malgrat de Mar va gastar l’any passat poc mé sde 40.000 euros en netejar les pintades de façanes d’edifici públics, senyalització viària, contenidors, mobiliari urbà, espais verds i zones de jocs infantils, així com dels passos subterranis. Aquesta despesa es va incrementar un 75,39% respecte la del 2014.

Solucionar els problemes que ocasiona el vandalisme al poble va costar l’any passat 47.595,03 euros, dels quals el 84% es va destinar a la neteja de pintades, la resta a reparar desperfectes.

Els espais verds i les àrees de joc van ser dels més perjudicats per aquests actes incívics, així com els passos subterranis i també les façanes d’edificis públics. La despesa per netejar les pintades es va disparar l’any passat, passant dels 22.899,56 euros que es van haver de gastar el 2014 als 40.162,73.

Per altra part, la Policia Local va tramitar 18 infraccions per pintades, menys que l’any 2014, que van ser 28.

L’alcalde, Joan Mercader, ha explicat que «treure els grafitis d’espais públics té un cost molt elevat, i hem de tenir en compte que si netegèssim també els privats, aquest cost encara seria molt més alt». En aquest sentit, l’alcalde ha fet una crida a la gent afectada per les pintades perquè ho denunciïn. «Hem de tenir en compte que és un tema complicat perquè s’ha d’enganxar els autors de les pintades in fraganti i a més, hem de recordar que la justícia és laxa amb els menors», ha apuntat Joan Mercader.