La CUP de Blanes exposa la feina feta durant els primers vuit mesos de legislatura

CUP Blanes

CUP Blanes

El passat diumenge 28 de febrer la CUP de Blanes va celebrar una xerrada per exposar la feina feta durant els primers 250 dies a l’Ajuntament de Blanes. Al llarg de l’acte es van explicar les propostes que la formació de l’esquerra independentista ha portat al consistori blanenc i la participació en diferents iniciatives ciutadanes i moviments socials.

L’acte, que es va celebrar al Casal la Cooperativa,  fou conduït per la regidora Clara Castrillo i Laia Buixeda, militant de l’assemblea local, que van anar exposant les propostes que la CUP ha fet fins a dia d’avui, tot remarcant les «dificultats que la maquinària burocràtica de la política institucional posa quan es volen plantejar alternatives reals de canvi».

Buixeda es va centrar sobretot en la demanda de mesures fiscals per afavorir les rendes més baixes, la transparència institucional i la participació ciutadania. En aquesta darrea línia va exposar les línies generals de la proposta de la CUP per posar en marxa aquest mateix any el pressupost participatiu a Blanes.

En la segona part de la xerrada, Clara Castrillo va tractar les temàtiques relacionades amb la defensa dels drets socials bàsics, la solidaritat i el model de poble, posant especial èmfasis en l’imminent debat sobre la modificació del POUM i les propostes que la CUP ha fet al respecte, encaminades a garantir la participació de la ciutadania i la preservació de l’entorn natural i el medi ambient. L’acte va cloure amb un debat i un torn obert de preguntes on els assistents van poder expressar dubtes i fer propostes.

Diners al carrer, un projecte per destinar ingressos institucionals a projectes socials

En la part final de l’acte es va anunciar la posada en marxa del projecte Diners al carrer, una iniciativa de la CUP que pretén, mitjançant una convocatòria oberta a entitats i moviments socials, retornar al carrer part dels ingressos que percep la formació per part l’Ajuntament pel fet de tenir grup municipal i dos càrrecs electes. L’assemblea local de la CUP ha decidit destinar un mínim de 3.000 euros anuals d’aquests ingressos a projectes solidaris, culturals i en defensa del territori a Blanes.