Dafne Galvany i Mario Ros han pres possessió del seu càrrec com a regidors a l’Ajuntament de Blanes

Dafne Galvany i Mario Ros, ahir abans de començar el ple / Blanesaldia.com

Dafne Galvany i Mario Ros, ahir abans de començar el ple / Blanesaldia.com

Ahir, pocs minuts després de començar el ple de l’Ajuntament de Blanes, van prendre possessió del càrrec dos nous regidors. Es tracta de Mario Ros Vidal (PSC) i Dafne Galvany Rossell (CDC), que han entrat en substitució de Susana Ramajo i Txell Salarich, respectivament.

Després jurar o prometre que actuaran d’acord amb l’ordenament jurídic, l’alcalde Miquel Lupiáñez els va lliurar la insígnia oficial de l’Ajuntament de Blanes, un pin que reprodueix l’escut municipal i que solen lluir en motiu dels actes oficials tots els regidors i regidores del consistori blanenc. Per a tots dos és la seva primera experiència en l’àmbit polític, i es van presentar a les respectives llistes a les eleccions del 2015 com a independents.

Ahir ja van assistit a la seva primera sessió plenària i des d’ara, tots dos passaran a formar part de l’equip de govern, tot i que encara no se sap quines regidories encapçalaran. Això és perquè arran de la renúncia presentada per les dues anteriors regidores el passat mes de gener l’alcalde va anunciar que es volia fer un canvi en el cartipàs municipal, la qual cosa encara s’ha d’acabar de perfilar.

Susana Ramajo (PSC) encapçalava les àrees d’Acció Social, Educació i Cooperació i Solidaritat. Per la seva banda, Txell Salarich (CDC) era la primera tinenta d’alcalde amb dedicació exclusiva, i era responsable de les regidories de Promoció de la Ciutat, Turisme Fires i Comerç, Activitats i Cementiri. Totes dues exregidores van presentar les respectives renúncies per motius personals.

Dafne Galvany Rossell

Nascuda a Blanes fa 27 anys, Dafne Galvany és llicenciada en Enginyeria Industrial Superior per l’Institut Químic de Sarrià de Barcelona (Universitat Ramon Llull). La nova regidora de CDC treballa com autònoma en la seva pròpia empresa, Galvany Enginyeria & Arquitectura, i el seu projecte de final de carrera d’Enginyeria Industrial el va fer a l’empresa farmacèutica alemanya Boehringer Ingelheim, a la seva fàbrica de Malgrat de Mar.

Dafne Galvany, ahor en el moment de fer el jurament del càrrec / Blnesaldia.com

Dafne Galvany, ahir en el moment de fer el jurament del càrrec / Blnesaldia.com

Ha estat sòcia fundadora del Club Rotaract Es Portell de Blanes i ha realitzat un Curs de Lideratge RYLA –Rotary Youth Leadership Awards- a Barcelona. Des de fa més de 20 anys, està relacionada amb el món del ballet clàssic a través de l’Escola de Dansa Daina, i realitza tots els exàmens de ballet clàssic atorgats per la Royal Academy of Dance de Londres.

Mario Ros Vidal

El nou regidor del PSC és músic i compositor de prestigi internacional, i les seves obres s’han interpretat arreu de l’estat espanyol, així com a Europa, Argentina i Nova York. Nascut a Blanes fa 50 anys, és membre de l’Associació Catalana de Compositors i soci de la SGAE, i al llarg de la seva carrera com a compositor ha estat guardonat amb diversos premis i reconeixements internacionals en països com Itàlia i Bèlgica, entre d’altres.

Mario Ros, ahir en el moment de fer el jurament de càrrec / Blanesaldia.com

Mario Ros, ahir en el moment de fer el jurament del càrrec / Blanesaldia.com

Ha rebut encàrrecs del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la Fundació Juan March, l’Associació Catalana de Compositors, així com de diversos intèrprets. En l’àmbit acadèmic ha estat professor en el Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, ha escrit diversos articles, i exerceix com a professor de piano, llenguatge musical, composició i cultura musical.