ICV-EUiA de Blanes no entrarà al govern municipal i no descarta presentar una moció de confiança

Joan Salmerón, ahir durant la roda de premsa

Joan Salmerón, ahir durant la roda de premsa

Aquest dimecres ICV-EUiA Blanes ha ofert una roda de premsa per explicar la posició de la coalició en relació a la proposta feta, per l’alcalde, Miquel Lupiáñez, a tots els grups de l’oposició per entrar a l’equip de govern de l’Ajuntament de Blanes.

Joan Salmerón portaveu ICV-EUiA ha explicat que són «l’únic grup de l’oposició que malgrat estem lluny de l’equip de govern ens hem asseguts a escoltar al PSC». En aquesta reunió van manifestar la nostra voluntat de no entrar en un govern format per CIU però si en formar una majoria d’esquerres.

Segons Salmerón, «fa nou anys que l’Ajuntament de Blanes va absolutament a la deriva, endeutats fins a les celles a causa de les males polítiques del govern del convergent Josep Trias» durant el periode 2007 – 2011. «Va ser un pacte de govern amb el PDB, Partit Popular i amb el suport d’Esquerra Republicana des de l’exterior, amb pèssims resultats pel poble».

Salmerón va remarcar que a la campanya electoral a les municipals la coalició va ser molt clara expressant que no formarien govern amb CIU. «Convergència és la dreta de Catalunya i està a la par que la dreta espanyola que és el Partit Popular, i des de l’òptica d’esquerres no fem diferencies entre les dretes que acaben votant el mateix: reformes laborals, pèrdua de drets socials, etc»”-

Des d’ICV-EUiA és valora que som l’única formació que aquests anys ha anat a l’alça, en un creixement continu que es beneficia del desgast del PSC. «No som egoistes i ens estimem Blanes i com estimem Blanes volem arremangar-nos i lluitar pel nostre poble. Podíem tenir un govern d’esquerres i ara tenim un govern de centre dreta en minoria i s’han donat compte que no són capaços de tirar endavant l’ajuntament», va manifestar el portaveu d’ICV-EUiA.

L’alcalde Lupiáñez va oferir a tots els grups de l’oposició, tant d’esquerres com de dretes, que entressin a governar. «Per nosaltres és una línia vermella compartir govern amb partits de dretes», afirma Salmerón, afegint que «tenim la impressió que podríem arribar a un acord amb els companys i les companyes d’Esquerra Republicana i Batega per Blanes i no descartaríem fer una oferta  de recolzament a la CUP, des de dins o des de fora, per treballar per recuperar el nostre poble».

La regidora Dolors Rubio i Joan Salmerón

La regidora Dolors Rubio i Joan Salmerón

El portaveu de la coalició afirma que «nosaltres demanem al PSC que canviï el soci de govern i es conformi un govern d’esquerres, comptant amb nosaltres , ERC i Batega per Blanes», perquè les recents dimissions de dues regidores de l’equip de govern, responsables de dues de les àrees mes importants com son Promoció Econòmica i Serveis Socials, i la paralització  de diverses àrees de l’Ajuntament, «manifesten una clara incapacitat per governar Blanes i que potser caldria que l’actual equip de govern plegués, davant d’aquesta manca d’efectivitat».

Des d’ICV-EUiA no es descarta la possibilitat, que desprès de donar un temps prudencial a l’equip de govern, de presentar una moció de confiança passat l’estiu. Joan Salmerón destaca el fet que «Convergència no posa condicions perquè estan ofegats, però si estan ofegats i no es troben amb cor de tirar endavant, el que s’ha de fer es plegar i deixar que entri un altre».

Salmerón va finalitzar dient: «Si estem nosaltres hi haurà polítiques d’esquerres pel poble, però no només per una part del poble sinó per tots els barris. Ara hi ha un govern feble i que seguirà fluix i a més a més ple de contradiccions. Vam patir un govern PSC, PDB, PP, CIU amb el suport extern d’ERC, amb conseqüències nefastes i ara podríem tenir un govern de PSC, CDC i ERC amb el suport extern del PP».