Més de 300 persones participaran a la comitiva de la Cavalcada de Reis de Blanes

Arxiu Blanesaldia.com

Arxiu Blanesaldia.com

Ja fa mesos que s’està treballant perquè el proper dimarts 5 de gener tot estigui a punt per donar la benvinguda als personatges més il·lustres que visiten aquesta vila al llarg de tot l’any: Ses Majestats els Reis d’Orient. Com ja és tradicional, els reis arribaran a la platgeta del costat del port a bordo d’un vaixell a les 5 de la tarda.

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat dels regidors i regidores de l’Ajuntament, donarà la benvinguda a aquests visitants tan especials en un escenari alçat a l’esplanada del port. Després de la rebuda, Melcior, Gaspar i Baltasar s’asseuran als trons que s’instal·laran en el mateix entarimat per recollir les cartes que la mainada els vulgui lliurar en pròpia mà.

Més de 300 persones al seguici

Després que els reis hauran recollit les cartes de la canalla durant prop de dues hores, a les 7 de la tarda començarà la cavalcada formada per un total de 10 ingredients, entre els quals destaquen 7 carrosses. Organitzada per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, la participació del teixit associatiu del municipi serà una vegada més clau perquè aquest esdeveniment tan esperat per la canalla sigui de nou tot un èxit.

La comitiva que desfilarà estarà formada per més de 300 persones, sumant els membres de les diferents associacions de veïns, entitats culturals i juvenils, així com d’altres àmbits. Així, hi haurà representants de 21 associacions de veïns, tres de les quals s’encarreguen rotativament cada any d’atendre un dels tres reis. La resta de components van a càrrec de l’Esbart Joaquim Ruyra, la Banda Musical i Banda Mossèn Joan Batlle, la Colla Que Vingui Qui Vulgui, la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria i la Colla de Diables Sa Forcanera.

Com és habitual, el què cridarà més l’atenció de la canalla i al públic assistent seran les carrosses de la cavalcada. Enguany n’hi haurà 7: a banda de les dels tres reis, també n’hi haurà una per al Carter Reial, una altra amb peces de LEGO, la dels regals que repartiran durant la nit, i una darrera amb el carbó per als nens i nenes entremaliats. Pel que fa a les tres carrosses dels reis, estaran ambientades com si fossin el vaixell que els haurà dut fins a la vila marinera.

Quim Llorens

Quim Llorens

900 quilos de caramels

Blanes és un dels municipis que, des de fa temps, reparteix a la Cavalcada de Reis caramels aptes per celíacs, ja que cada any s’afegeix a la campanya Cap Nen Sense Caramels, que impulsa l’Associació de Celíacs de Catalunya. Al llarg de tot el recorregut se’n llençaran 900 quilos.

La Cavalcada de Reis 2016 compta amb el mateix un pressupost de 25.000 euros, que inclouen diverses despeses necessàries perquè tots i cadascun dels ingredients que formen aquest esdeveniment estiguin a punt de cara al proper dimarts. Així, hi ha des de la sonorització de les carrosses fins al lloguer de tanques, passant per la millora en l’arranjament i confecció de diverses peces del vestuari que llueix la comitiva.

Per tercer any consecutiu, també s’ha incidit especialment en reforçar les mesures de seguretat perquè el nombrós públic assistent que atrau aquest esdeveniment pugui gaudir-lo amb totes les garanties. El dispositiu preventiu de seguretat estarà format per més de 50 persones: efectius de la Policia Local i Protecció Civil; socorristes amb material sanitari de primera intervenció; vigilants de seguretat i voluntaris; una ambulància de Suport Vital Bàsic Avançat; i una furgoneta dels Mossos d’Esquadra que tancarà la comitiva.

Foto: Quim Llorens

Quim Llorens

Protecció Civil ha redactat un Pla d’Autoprotecció contempla diversos aspectes, entre els quals hi ha la prevenció en el llançament de caramels. Es tracta d’evitar que, si cauen massa a prop de les rodes de les carrosses, puguin crear situacions potencialment perilloses envers la canalla, que s’afanya a recollir-los perdent sovint de vista la marxa dels vehicles.

Circulació modificada en motiu de la Cavalcada de Reis

La Policia Local de Blanes posarà en marxa diverses mesures per modificar la circulació al centre de la vila, al voltant dels carrers per on transcorrerà la cavalcada. Els canvis abastaran des de 2/4 de 7 de la tarda fins les 9 de la nit, aproximadament. Durant aquest temps, s’aniran fent talls de circulació de manera esglaonada tant als vials del recorregut com en altres 4 punts afegits: a la Plaça dels Països Catalans, i als carrers Anselm Clavé, Salut i Jaume Arcelós.

La Cavalcada de Reis 2016 farà el mateix recorregut d’aquests darrers anys: sortirà des de l’Esplanada del Port, continuarà pels passejos de la Mestrança i Pau Casals, girarà pel Carrer Ample a munt fins la Plaça Solidaritat, i des d’allà seguirà per la Rambla Joaquim Ruyra i el Carrer Doctor Xavier Brunet. Finalment, a la cruïlla del Carrer Muralla amb el Passeig de Dintre, els seus components seguiran a peu fins arribar a l’Ajuntament.

Un cop a l’edifici consistorial, ses majestats sortiran al balcó de la façana principal per saludar la gran quantitat de públic que s’hi sol congregar –la majoria canalla, però també adults-, així com per obsequiar-los amb caramels. La pluja d’aquests dolços posarà punt i final a un esdeveniment gaudit per gent de totes les edats, que ajuda a contagiar la felicitat anticipada de la mainada, en el preludi d’una de les dues nits més màgiques que hi ha al llarg de tot l’any.