Blanes impulsa una campanya d’ajuda al poble sahrauí per les greus inundacions patides

Foto: Associació Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís

Foto: Associació Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís

Des de fa 17 anys, Blanes i el Poble Sahrauí estan units per un fil que va més enllà de la solidaritat que travessa fronteres quan hi ha una situació d’emergència que fa necessari que algú allargui la mà per ajudar-te.

cartell_tindoufAquest 2015 s’han complert els disset anys d’ençà que s’organitzen les Vacances en Pau que organitza l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís del municipi, i per això hi ha molts blanencs i blanenques que, a banda d’haver conviscut amb aquests nens i nenes durant un estiu a casa seva, també han viatjat fins als campaments de Tindouf, al desert d’Algèria, i han pogut conèixer quin és el dia a dia d’aquests infants del desert.

Per això, arran de les pluges torrencials acompanyades per intenses ratxes de vent que van provocar grans inundacions i destrosses als campaments de Tindouf, el passat mes d’octubre, a Blanes s’han endegat diverses iniciatives. Una d’elles va ser l’aprovació d’una moció impulsada per la mateixa entitat solidària, que va prosperar amb la unanimitat de tots els grups polítics municipals, i que es va tractar a la sessió plenària del 29 d’octubre.

A la proposta d’acord ja s’explicava que, si bé sortosament no s’han hagut de lamentar pèrdues personals, milers de famílies s’han vist obligades a estar a l’intempèrie per manca d’edificis segurs. S’han d’atendre les necessitats més urgents de la població: abastiment d’aigua, aliments, mantes, haimes, equipaments domèstics bàsics, material higiènic i la rehabilitació o reconstrucció d’edificis.

També es recordava a la moció que la situació que pateix el poble sahrauí és un conflicte que ja fa massa anys que dura i que es pot resoldre políticament: només caldria aplicar les resolucions de l’ONU que insten a celebrar un referèndum d’autodeterminació, un dret contínuament boicotejat pel Marroc, amb la complicitat de la comunitat internacional.

Campanya d’Emergència per donar suport al poble sahrauí

Des de fa uns dies, a Blanes s’ha iniciat una Campanya d’Emergència que, en principi, està previst que s’allargui fins el proper divendres 20 de novembre, i que consisteix en la recollida de tres tipus de material bàsic, principalment: mantes, medicaments i aliments. En aquest tercer grup de productes s’hi inclouen oli, llegums, pasta, conserves de tonyina, etc.

Foto: Associació Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís

Foto: Associació Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís

La campanya de suport l’impulsen a Blanes l’Associació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís i ACAPS, la Federació d’Entitats Catalanes Solidàries amb el Poble Sahrauí. Els centres de recollida arreu del municipi s’han concentrat en tres punts principals: al Casal Cívic de Can Borell, on es pot portar de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 15 a 21 h; a l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge, de dilluns a dissabte de 18 a 20 h; i a l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, al CAU, els dissabtes de 16 a 18 h.

D’altra banda, també es poden fer aportacions econòmiques a la Mitja Lluna Roja Sahrauí –l’equivalent a la Creu Roja-, a través d’aquest compte corrent: ES46 0081 0050 1300 01364942. Segons ACAPS, les pèrdues d’habitatges, aliments i equipaments han estat molt importants.

Passarel·la de Moda Solidària a favor de la Mitja Lluna Sahrauí

Paral·lelament a la recollida de material i donatius econòmics a través d’entitat bancària, les associacions Lloret amb el Sàhara i de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís de Blanes impulsen l’organització conjunta d’una altra iniciativa. Es tracta d’una Passarel·la de Moda Solidària que tindrà lloc el diumenge 29 de novembre a l’Hotel Guitar Monterrey de Lloret de Mar, a partir de les cinc de la tarda.

Està previst que es compti amb la col·laboració de diversos comerços i establiments tant de Blanes com de Lloret de Mar. La idea és que, per assistir a la desfilada, es comprin entrades que es vendran a preus populars: 5 € cada tiquet, a banda de poder participar en una rifa amb diversos regals cedits pels comerços i locals. La quantitat econòmica que es reculli a través d’aquesta gala benèfica anirà íntegrament destinada a la Mitja Lluna Sahrauí, el seu equivalent a la Creu Roja.