Milers de visitants omplen la IV Fira de Bruixes de Blanes durant tot el cap de setmana

bruixes_15aLa IV Fira de Bruixes de Blanes d’enguany ha estat valorada de manera molt positiva tant per l’Ajuntament de Blanes com pels firaires que constitueixen l’eix central de la celebració. Durant aquest cap de setmana es calcula que han visitat la fira unes 12.000 persones.

La major afluència de públic s’ha registrat la tarda-vespre del dissabte 31 d’octubre, quan es calcula que van haver entre 7.000 i 8.000 persones passejant-se pel centre de la vila per gaudir de l’experiència. De fet, des de l’organització es coincideix en assenyalar que, d’entre les quatre edicions que s’han fet fins ara, la tarda d’aquest passat dissabte ha estat una de les que ha registrat el major volum de participants.

El públic s’ha pogut firar com de costum en un espai màgic ambientat amb elements propis de Tots Sants i la Castanyada. Al llarg de la vintena de parades que han estat instal·lades al Passeig de Dintre s’hi podien trobar des de tota mena d’articles d’artesania fins a joguines, passant per productes d’aromateràpia i de perfumeria naturals, decoració i complements.

bruixes_15b

En l’àmbit gastronòmic s’hi va incloure com de costum l’habitual parada de la Castanyera de Blanes, que va registrar unes llargues cues per comprar els dos productes estrella d’aquestes dates: castanyes i moniatos. On també hi ha hagut força concurrència ha estat al forn de llenya natural per coure-hi pa, així com a les parades d’embotits i pastissos dolços i salats.

Èxit de les activitats complementàries

El balanç positiu també abasta en especial les activitats complementàries que han tingut lloc aquest 2015. En aquest sentit, una de les novetats d’enguany, les actuacions en viu i en directe que s’han estat fent durant tot el cap de setmana, han estat molt ben valorades. Dissabte a la tarda hi va haver música al carrer amb els grups Ukeve i Els Flipats, que van contribuir a l’animació que imperava al centre comercial de la vila.

bruixes_15c

També va atraure una gran quantitat de participants l’actuació a càrrec dels membres de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, amb l’espectacle de foc que es va fer per tancar l’activitat de dissabte a la nit. Diumenge al matí també va ser una altra entitat blanenca la que es va encarregar d’animar la fira: la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, que va oferir un complet concert amb uns músics especialment customitzats per a la ocasió, maquillats i disfressats de diversos personatges propis de Tots Sants.

A banda de les actuacions musicals i pirotècniques, una altra de les activitats en viu i en directe que ha atret un bon nombre de públic –especialment l’infantil, a qui estava adreçada- han estat els Contes que fan bullir l’olla, que s’han pogut seguir en dues edicions que s’han fet les tardes de dissabte i diumenge. L’encert de l’activitat consistia en què la canalla havia de participar activament en la narració d’un conte que s’anava trenant amb l’ajut dels petits voluntaris i voluntàries.

bruixes_15d

I precisament la canalla -però també alguns adults- han estat els absoluts protagonistes dels dos photocalls que estaven instal·lats en els dos extrems de la IV Fira de Bruixes de Blanes. Elaborats i instal·lats per les Brigades Municipals, es tracta de dos decorats on hi ha pintats diversos personatges fantàstics al darrera dels quals hi ha una escala per poder enfilar-se i posar-hi la pròpia cara perquè des de l’altra costat els familiars i/o amics immortalitzin la instantània. Des que es van instal·lar dissabte al matí i fins el vespre de diumenge, quan es va tancar la fira, el regalim de gent que feia cua per fotografiar-se ha estat constant.

On les cues també han estat habituals han estat als dos Tallers de Maquillatge que han estat en marxa al costat mateix dels Photocalls, i que han funcionat tant al matí com a la tarda, així com al Parc Infantil d’Inflables que ubicat a la Plaça dels Dies Feiners durant tot el cap de setmana. L’altre al·licient afegit amb què han comptat els visitants de la fira han estat els personatges fantàstics que s’hi passejaven, i en aquest sentit un dels més apreciats per la canalla ha estat el voluminós i simpàtic Drac Serafí.

bruixes-15e

Per tancar el capítol d’activitats protagonitzades pels menuts, és prou remarcable destacar que la decoració ambiental dedicada a la Castanyada i Tots Sants que hi havia en diferents carrers del centre de la vila ha continuat registrant aquests dies un gran nombre d’elogis. Enguany, per primera vegada, es va demanar la col·laboració dels centres escolars del municipi, havent-ho fet els alumnes de primària de quatre escoles: Mossèn Joan Batlle, Quatre Vents, Sa Forcanera i Ventijol.

Col·laboració del Mercat de Verdures, comerços locals i de restauració

Per completar l’activitat pròpia amb què ha comptat la IV Fira de Bruixes, una vegada més s’ha pogut comptar amb la col·laboració de diversos establiments de restauració i comerços, que han decorat els aparadors i l’interior dels locals oferint també preus i ofertes terrorífiques. En total, s’han adherit a l’experiència 11 Botigues Embruixades i 8 Bars, Cafeteries i Restaurants on es podia gaudir de diferents tipus de cuina.

La novetat d’enguany ha estat que el Mercat de Fruites i Verdures també es va ambientar amb elements de Tots Sants dissabte al matí. Coincidint amb aquesta jornada, durant la tradicional activitat –coneguda popularment com el Mercat de les Pageses- els responsables de les parades anaven disfressats i el mercat es va ubicar excepcionalment al Passeig de Mar en motiu que el seu lloc habitual estava ocupat per la Fira de Bruixes.