El ciclista blanenc Francesc Zurita ja és professional

Francesc Zurita amb Alejandro Valverde, dues vegades medalla de plata als Campions del Món de Ciclisme en ruta

Francesc Zurita, a la dreta, amb Alejandro Valverde, dues vegades medalla de plata als Campions del Món de Ciclisme en ruta

El món ciclista blanenc està d’enhorabona: el jove ciclista d’aquesta vila, Francesc Zurita, correrà la temporada vinent a les files del Team Voralberg austríac. D’aquesta manera, després de gairebé 15 anys de competicions a les seves cames, l’esportista blanenc ha aconseguit assolir el somni d’iniciar la seva carrera com a professional.

En aquest sentit, el ciclista blanencha explicat: «És una gran satisfacció veure que tants anys fent el què m’apassiona m’han servit ara per començar una carrera professional. Seguiré treballant per no baixar-me d’aquest tren i per adaptar-me i ser competitiu en la nova categoria. El repte és gran, però amb ganes, entrenament i recolzament dels que m’estimen, segur que es podran fer coses bones».

Actualment Francesc Zurita és Sots-Campió d’Espanya Elit, i amb aquest salt qualitatiu deixa enrere 5 anys de calendari amateur en els que ha format part dels equips Infisport-Alavanet, Atika, UPV-Bancaja i Seguros Bilbao.

L’esprintador català ha destacat especialment aquests tres darrers anys, quan ha aconseguit etapes de prestigi en algunes de les voltes amateurs més importants com són les de Lleó, Cantabria, Palència, Zamora, Toledo o Sevilla.