Reconeixement al Club Twirling Blanes pels èxits esportius aconseguits

recepcio_twirling1Ahir al vespre ha tingut lloc a l’Ajuntament de Blanes un acte de reconeixement a un grup de joves esportistes ja que l’equip senior va aconseguir la medalla de plata al Campionat d’Europa de Twirling que es va disputar a principis d’estiu a la ciutat eslovena de Maribor, i on van participar-hi representants d’un total de 15 països.

Per primera vegada, la selecció italiana, que fins el moment havia estat la segona potència europea d’aquest esport, va ser superada per les blanenques, fins al punt de quedar fora de podi, a la quarta plaça.

L’acte de reconeixement d’ahir divendres, el va presidir l’alcalde Miquel Lupiáñez, i el regidor d’Esports i Joventut, Joel Comas, acompanyats de regidores i regidors que no s’han volgut perdre l’ocasió de sumar-se a l’homenatge. També va assitir el president de l’entitat, Quique Ortega, així com familiars i amics de les joves protagonistes, les 11 atletes del Club Twirling Blanes que formen el grup sènior i la seva entrenadora, Jessica Díez.

Un llarg camí culminat amb la plata europea

L’equip blanenc es va classificar aquest 2015 per poder competir al Campionat d’Europa després de participar a les consecutives competicions a comarques gironines, Catalunya i l’estat espanyol. Per aquest motiu, el Comitè de Selecció de la Federació de Twirling va escollir l’equip blanenc perquè representés l’estat espanyol a l’europeu.

recepcio_twirling2

El grup sènior va realitzar un excel·lent exercici a la semifinal que li va significar assolir una tercera posició. Un cop disputada la final, però, aquesta tercera plaça va convertir-se en segona posició, propiciant la consecució de la medalla de plata. El grup sènior està format per Marina Molina, Cristina Granados, Raquel Pomares, Nerea Ortega, Maria Ridorsa, Anna Colomer, Anna Cobos, Anaïs García, Nerea Álvarez, Paula Megia i Thais García. També es van desplaçar fins a Eslovènia la directora tècnica i entrenadora, Jessica Díez.

Onze de les atletes del CT Blanes van formar part de l’expedició de la Selecció Espanyola, amb el grup sènior i els individuals de Paula Mejía (junior), així com Marina Molina i Nerea Ortega (sènior). Per desplaçar-se fins a Eslovènia, les atletes van haver d’invertir moltes hores de viatge, gairebé 24 hores, ja que van haver de fer el desplaçament viatjant en autobús, una prova prou dura, però que els va merèixer abastament la pena vistos els resultats.

recepcio_twirling3Val a dir que en la classificació dels individuals, les actuacions de les atletes del Club Twirling Blanes també van ser molt bones tenint en compte la quantitat de competidors amb qui es van haver d’enfrontar. Només en les categories de junior i sènior hi havia al voltant de 50 esportistes en cadascuna d’elles. Pel que fa als resultats aconseguits, destaca la 15à plaça de Marina Molina, el 21è lloc de Nerea Ortega i la 14a posició de Paula Mejía.

Durant la cerimònia de clausura del Campionat d’Europa la WBTF (World Baton Twirling Federation) va fer un reconeixement especial per a dues de les atletes del Club Twirling Blanes: Marina Molina i Cristina Granados. Aquesta distinció va ser en motui d’haver competit durant 10 anys en campionats internacionals, europeus i mundials.

Fotos: Ajuntament de Blanes