Més de 28.000 blanencs i blanenques poden votar avui el futur de Catalunya

Eleccions municipals

Elecciones municipals 24 de magia de 2015 / Quim Llorens

Avui diumenge, 27 de setembre, a Blanes podran votar a les Eleccions al Parlament de Catalunya un total de 28.176 persones, de les quals 27.327 resideixen en aquest municipi o en algun lloc d’arreu de Catalunya, i 849 a l’estrangerArreu de Catalunya, podran votar un total de 5.510.713 persones, i a comarques gironines 510.823 persones.

De cara a la jornada electoral del 27-S, pel que fa a les seus electorals, a Blanes no hi ha hagut cap canvi respecte tot el dispositiu que va estar en funcionament en motiu de les Eleccions Municipals del passat 24 de maig. Així doncs, hi haurà les mateixes 40 meses que ja hi va haver llavors, repartides en els 19 col·legis electorals que ja hi va haver fa quatre mesos.

La principal novetat que va haver-hi com a seu electoral va ser la posada en marxa d’una nova ubicació al barri de Mas Florit, que a partir d’ara serà la permanent, al local de l’Associació de Veïns ubicat a les instal·lacions de la pista esportiva emplaçada a la confluència dels carrers Puigmal. En general, les seus estan situades en escoles, locals socials veïnals i dependències municipals repartides arreu del municipi.

Tots els ciutadans i ciutadanes que vulguin consultar online les llistes del cens electoral de Blanes per informar-se sobre on està situada la seu on hauran d’anar a votar, ho poden fer a través de la web de l’Ajuntament de Blanes.

L’Ajuntament de Blanes actua com a delegat de la Junta Electoral

Aquests darrers dies l’Ajuntament de Blanes, que actua com a delegat de la Junta Electoral de zona al municipi, s’ha encarregat de garantir que tot el procés electoral pugui desenvolupar-se amb tota normalitat. Això abasta des d’encarregar-se de fer el sorteig per designar els membres de les meses electorals fins a fer l’enllaç amb la Junta Electoral de Zona i amb l’Oficina de Processos Electorals de la Generalitat.

Durant tota la jornada del 27 de setembre, doncs, l’Ajuntament de Blanes s’encarrega de resoldre qualsevol tipus d’incidència que es pugui plantejar, actuant sempre de manera conjunta amb la Junta Electoral de Zona. En aquest sentit, diversos treballadors del consistori actuen com a representants de l’administració i tenen com a principal funció assistir als membres de les meses electorals en el moment de la constitució de la mesa, fer els dos avanços de participació a la una del migdia i a les sis de la tarda, donar suport durant l’escrutini i transmetre els resultats finals.