CCOO i UGT rebutgem que l’empresa Nylstar vulgui modificar els horaris de treball de la plantilla

Google Earth

Google Earth

CCOO d’Indústria de Catalunya i FITAG-UGT manifestem el nostre rebuig a la mesura plantejada per l’empresa Nylstar, que el passat 10 de setembre va presentar un article 41 de l’Estatut dels Treballadors per modificar els horaris de treball de la plantilla, una modificació consistent a treballar a torns de matí, tarda i nit de 21 dies seguits i desprès tenir 7 dies de descans.

Desprès d’haver realitzat quatre reunions de negociació, l’última aquest dilluns, l’empresa ha retirat la mesura que havia presentat en l’anterior reunió de rebaixar els salaris i la jornada un 25%, i va proposar fer dos descansos entre les tres setmanes continuades de treball.

La proposta afectaria 61 treballadors de la secció de filatures i segons han explicat fonts dels treballadors, amb ella l’empresa vol concentrar la producció en funció de les comandes i evitar l’acumulació d’estoc.

Foto: UGT

Foto: UGT

CCOO i UGT dubtem que aquesta nova proposta s’ajusti a la legislació laboral pel que fa als descans mínims obligatoris i a la conciliació de la vida familiar. A més a més, creiem que pot suposar una vulneració de la llei de prevenció de riscos laborals pel que pot representar una jornada excessiva i continuada a torns rotatius de matí, tarda i nit, amb els conseqüents perjudicis que pot ocasionar per a la salut el fet de no disposar del descans suficient durant el període de treball plantejat per l’empresa.

CCOO i UGT exigim a l’empresa que retiri la mesura, que obri un període de negociació sense cap limitació temporal i que faciliti tota la informació que demani el comitè d’empresa i tingui en compte les seves propostes.

L’empresa Nylstar està ubicada a Blanes i es dedica a la producció de fil. Actualment, té en plantilla uns 280 treballadors i treballadores, i aquesta mesura afectaria 61 treballadors de la secció de filatura.