Blanes homenatja l’àvia centenària Celestina Turon

Moquel Lupiáñez i  /Foto: Cesc Casals

Miquel Lupiáñez i Celestina Turon /Foto: Cesc Casals

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Fina Surina, i de la regidora d’Acció Social, Susana Ramajo, han encapçalat l’homenatge que s’ha fet a la veïna del municipi, Celestina Turon Bardú, en motiu d’haver complert els 100 anys de vida. L’acte va tenir lloc ahir dimecres, coincidint justament amb el mateix dia en què l’àvia complia el seu aniversari centenari.

Miquel Lupiáñez va lliurar a l’homenatjada una placa commemorativa en representació de l’Ajuntament de Blanes, així com un llibre sobre personatges il·lustres de la Selva i el Gironès, mentre que la regidora d’Acció Social li va entregar un ram de flors. Per la seva banda, Fina Surina va lliurar a Celestina Turon la Medalla Centenària que atorga el Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya. Abans, Fina Surina va llegir-li un missatge de felicitació en nom del govern català.

La familia de

Familiars de Celestina Turon i autoritats / Foto: Cesc Casals

La Medalla Centenària de la Generalitat és una distinció feta d’argent per commemorar el centenari que du gravat el nom i l’any de naixement de l’homenatjat o homenatjada. Celestina Turon Bardú també va ser obsequiada amb sengles regals que li van ser lliurats en representació de l’Associació de Prejubilats i Pensionistes de la Casa del Mar, així com de l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas de Blanes. Tot això, a banda dels regals i felicitacions que també li van fer extensives familiars i amics.

Celestina Turon Bardú va néixer l’any 1915 a Salt i, quan es va casar, es va traslladar a viure a Santa Coloma de Farners. Posteriorment, a partir de l’any 1968, va venir a viure a Blanes, on ha continuat residint des de llavors. Malauradament, va quedar-se vídua molt jove, i va haver de pujar tota sola els seus dos fills. Actualment, també té tres néts i sis besnéts, i aviat incrementarà la seva descendència amb un setè besnét que naixerà d’aquí a poc.

Ahir dimecres va ser festa grossa a casa la Celestina, que viu al barri de Mas Enlaire i encara es manté força activa. Al llarg de tota la jornada va anar rebent la visita de nombrosos familiars, amics i veïns. Tots ells van voler compartir amb ella aquesta celebració tan assenyalada.