Moció d’ICV-EUiA de Blanes perquè la ciutat aculli refugiats sirians

refugiados

Un nen sirià acabat d’arribar a la costa de Lesbos (Grecia) / Foto: ACNUR / A. McConnell

El grup municipal d’ICV-EUiA proposarà que Blanes s’ofereixi per acollir persones refugiades de la guerra de Síria i sumar-se així a la proposta de l’Ajuntament de Barcelona, i els d’altres poblacions, de creació d’una xarxa de ciutats refugi.

En aquest sentit, la coalició ha presentat avui al registre de l’Ajuntament una moció que es tractarà al proper ple de setembre. En la mateixa s’exposa la manca de voluntat política de les institucions europees i del govern del PP per afrontar aquesta crisi.

ICV-EUiA assegura que aquesta situació vulnera els principis de la Convenció de Ginebra, segons la qual cal facilitar l’estatut de refugiat i donar protecció jurídica a les persones que fugen de països en guerra. Així, la moció insta al Govern d’Espanya a activar les polítiques d’asil polític i a la Generalitat perquè hi tingui un paper actiu.

Segons Joan Salmerón, regidor portaveu i responsable d’immigració de la coalició, «la moció, proposa que l’Ajuntament hauria de comprometre’s a acollir persones refugiades i facilitar allotjament temporal, manutenció, i les ajudes necessàries socials i jurídiques, així com posar a la seva disposició els serveis públics de formació, acollida, llengua i integració».

La coalició deixa obertes les portes a totes les altres formacions polítiques que integren l’Ajuntament a que es puguin sumar a aquesta moció.