L’Associació de Veïns de la Pedrera recull més de 1.050 signatures per demanar la neteja de la riera

Imatge de les plantacions que creixen a la riera

Imatge de les plantacions que creixen a la riera

L’Associació de Veïns de la Pedrera hem començat a mobilitzar-nos per aconseguir la neteja de la riera que recorre el barri fins la Plaça 11 de Setembre. La problemàtica ha portat a aquest veïnat a reaccionar davant la inacció de l’Ajuntament de Blanes.

Les males olors que pateixen continuament, la brutícia, les escombreries escampades, les canyes que creixen sense que es retallin periòdicament i fins i tot la presència de rates han causat malestar. Tot plegat fa que la situació a algunes zones de la riera sigui insostenible per la insalubritat que provoca.

La presidenta de l’Associació de Veïns de la Pedrera, Rosa García, ha enviat a les administracions els darrers cinc anys tota mena de documentació sobre la greu situació que pateix el veïnat a causa de la degradació de la riera. García ha fet arribar a l’Ajuntament de Blanes, a Medi Ambient de la Generalitat i l’ACA -l’Agència Catalana de l’Aigua- vídeos, fotos i documentació, sense que això hagi servit per començar a resoldre la problemàtica.

El següent pas que hem dut a terme des de l’Associació és la recollida de signatures de veïns i veïnes, promoguda per la veïna Mimi Rodríguez, amb l’objectiu que es dugui a terme la neteja de la riera. Amb aquesta campanya ja portem més de 1.050 signatures recollides.

Imatge de les plantacions que creixen a la riera

Imatge de les plantacions que creixen a la riera

D’altra banda, l’Ateneu Sa Fera Ferotge de Blanes ha proposat dur a terme una neteja auto-organitzada pels veïns i veïnes i ja hi ha 50 persones voluntàries per a realitzar-la. També s’han preparat les eïnes necessàries.

Hem estat reclamant una reunió amb l’actual alcalde de Blanes, Miquel Lupiañez (PSC), que finalment s’ha dut a terme recentment. Segons ens ha explicat Lupiañez, li pertoca a l’Agència Catalana de lAigua (ACA) fer els treballs de neteja. També ens ha dit que l’Ajuntament no té diners per realitzar-los però que es compromet a ajudar perquè s’obtingui una solució.

Text: Associació de Veïns de la Pedrera