L’Ajuntament de Blanes tanca el mandat lliurant la Font Gòtica als 14 regidors i regidores que pleguen

Els regidors que pleguen, amb la reproducció de la Fon Gòtica / Ajuntament de Blanes

Els regidors que pleguen, amb la reproducció de la Font Gòtica / Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes va tancar simbòlicament ahir al vespre l’actual mandat 2011-2015 amb el darrer ple municipal que es va celebrar, com és habitual, a les vuit del vespre.

Si bé la sessió plenària va ser de pur tràmit, tan sols per aprovar les actes dels plens corresponents als dies 27 i 30 d’abril, va ser tot seguit quan va tenir lloc un dels actes oficials més tradicionals que se celebren a Blanes a l’hora de tancar un cicle polític municipal.

Es tracta del lliurament de la Font Gòtica, el màxim reconeixement que concedeix l’Ajuntament de Blanes. Està tan sols reservada als regidors i regidores que deixen el seu càrrec polític públic, als qui han fet de pregoners a la Festa Major, així com a les persones que s’han distingit pel seu servei a la vila. Aquesta ha estat la vegada en què s’ha lliurat a un nombre tant elevat d’edils, un total de 14, més de la meitat del total dels 21 que composen el consistori.

Imatge de l'últim de la legislatura / Ajuntament de Blanes

Imatge de l’últim de la legislatura / Ajuntament de Blanes

Entre ells s’hi compten dues persones que han estat alcaldes de Blanes: Josep Marigó (PSC), que ho ha estat en l’actual mandat així com anteriorment del 2003 al 2007, així com Josep Trias (CiU), que ho va ser del 2007 al 2011. Una de les regidores del grup municipal de CiU, Pilar Planella, va rebre-la en nom d’ell, ja que Trias va excusar ahir la seva presència a causa d’un compromís en el seu càrrec de director dels Serveis Territorials de Salut a Girona.

Pel que fa a la resta de regidors i regidores que també han rebut la màxima distinció del consistori blanenc, han estat els següents: Lara Torres, Sol Zamora, Manuel Verde i Xavier Marcos, tots ells del PSC; Pilar Planella, Ramona Marcó i Xavier Lozano, de CiU; Paco Martínez i Amparo Ardanuy, d’EUiA-ICV; Celestino Lillo i Josep Llambí, del PP; i Lourdes Fàbrega, regidora no adscrita.

La propera sessió plenària que ha convocat l’Ajuntament de Blanes, que serà igualment amb caràcter extraordinari, tindrà lloc el proper dissabte 13 de juny a les 12 del migdia, i s’allotjarà al Teatre de Blanes donada la seva transcendència. Es tracta del ple en què prendran possessió els 21 regidors i regidores que composaran el nou Ajuntament de Blanes el proper mandat 2005-2019. Durant la sessió també s’haurà d’escollir qui serà el nou alcalde del municipi, a través de la votació secreta que s’efectuarà en l’acte oficial.