La pirotècnia Hermanos Ferrández guanya el 41è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes

El veredicte s’ha donat a conèixer aquesta tarde a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes

Durant 6 dies Blanes ha estat l’escenari del 41è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava- Trofeu Vila de Blanes, durant els quals s’han llençat més de 7 tones de pólvora. Les sis empreses que han participat han estat escollides per la Comissió Tècnica d’acord amb les bases aprovades en què s’especifica que la selecció de les empreses es farà segons les característiques de l’espectacle dissenyat, les novetats tècniques i altres aspectes originals en l’execució de l’espectacle i els premis obtinguts en els darrers 5 anys.

 

La Comissió Tècnica és l’encarregada de vetllar per la qualitat tècnica dels llançaments i avaluar i supervisar que concordi al que s’ha compromès l’empresa. Per altra banda, el Jurat Qualificador avalua el color, ritme i dificultat, l’originalitat, el foc aquàtic, la potenciació de l’escenari i el conjunt artístic de l’espectacle.

Durant aquests dies han gaudit de l’espectacle pirotècnic dels Focs de Blanes més de 700.000 persones, que s’ha realitzat tot i l’amenaça i pluja constant d’alguns dels dies. Des de Protecció Civil han destacat que enguany no hi ha hagut cap incident remarcable i tot ha transcorregut amb absoluta normalitat.

El primer classificat té com a premi 8.000 euros i la possibilitat de tornar a concursar l’any següent, d’acord amb les bases establertes per a participar en el concurs. El segon classificat obté 3.000 euros de premi.

En aquesta 41ena edició la Comissió Tècnica i el Jurat qualificador han donat per guanyadora l’empresa Hermanos Ferrández de Múrcia amb 8.407 punts que va oferir el seu espectacle el dissabte 23 de juliol. La pirotècnia Pirofantasia Carlos Caballer que va disparar el dilluns 25 de juliol ha quedat en segona posició amb 7.531 punts.

CLASSIFICACIÓ CONCURS 2011

    Nom de la Pirotècnia
    Puntuació
    Dia
    Hermanos Ferrández de Múrcia
    8.407
    23 de juliol
    Pirofantasia Carlos Caballer de València
    7.531
    25 de juliol
    Zaragozana de Saragossa
    7.295
    27 de juliol
    Parente Fireworks d’Itàlia
    7.211
    26 de juliol
    Europlà de València
    6.758
    22 de juliol
    Malta Fireworks de Malta
    6.564
    24 de juliol