Una acció al carrer tanca la campanya de la CUP de Blanes

cup_cloenda

D’esquerra a dreta, Clara Castrillo, Jaume Pujadas i Joan Rota

La CUP de Blanes ha tancat la campanya per encarar les eleccions de diumenge amb un acte al carrer que ha constat d’un recital de poesia on també s’han escenificat algunes de les principals propostes de la candidatura.

Amb aquest muntatge s’ha anat decorant l’escenari de l’acte, situat a la cruïlla dels carrers Raval i Muralla, amb diferents objectes i lemes representatius de les reivindicacions que defensa la candidatura, com l’independentisme, les lluites pels drets socials o la solidaritat internacionalista.

També hi ha hagut temps per als parlaments polítics. Primer en Joan Rota, número 4 de la llista, ha repassat la feina que la CUP ha fet aquests darrers anys i algunes les fites que s’han assolit tot i no tenir representació al consistori. En aquest sentit, Rota ha manifestat que «si ja hem aconseguit proposar un pla de participació ciutadana o fer la primera audiència pública de la història de Blanes,  imagineu què podríem fer  amb un peu dins l’Ajuntament».

Rota ha tancat el seu parlament remarcant que «diumenge cal que entrem amb força per plantejar un alternativa als partits que ens han governat i a la seva manera de fer política», tot posant èmfasi en la manca d’interès que els grups municipals han mostrat vers la participació ciutadana legislatura rere legislatura.

Finalment, els caps de llista, Jaume Pujadas i Clara Castrillo, han tancat l’acte polític amb un parlament conjunt en què han exposat les principals propostes polítiques de la CUP per capgirar Blanes. Jaume Pujadas ha remarcat que «s’ha posar en marxa el pressupost participatiu i trencar el candau que els successius consistoris han posat a la participació ciutadana».

Pujadas ha destacat també el compromís de la CUP amb la defensa del territori i l’oposició frontal a l’ampliació de la C-32 fins a Lloret de Mar, tot insistint en que «cal és aturar aquest projecte i buscar alternatives que respectin el territori i permetin la conservació del nostre entorn natural, un actiu clau per projectar la imatge del municipi». Per la seva banda, Clara Castrillo, número 2 de la llista, ha fet incís en què “la CUP ha estat i seguirà essent una garantia perquè Blanes avanci cap la defensa dels drets socials i nacionals”.

A continuació Castrillo ha desgranat algunes de les principals propostes tot remarcant la necessitat de posar en marxa polítiques de cohesió social i accions concretes com ara l’oposició frontal als desnonaments o la municipalització del servei de llar d’infants. Finalment, Castrillo ha manifestat el compromís ferm i irrenunciable de la CUP amb la independència de Catalunya i la construcció dels Països Catalans.

Jaume Pujadas ha tancat l’acte amb una cita del poeta valencià Vicent Andrés Estellés: «més enllà del seu vot, la CUP convida als blanencs i blanenques a no limitar-se a mirar aquestes hores que ara vénen, baixeu al carrer i participeu, perquè no podran res davant d’un poble unit alegre i combatiu».