Renovar la zona turística i recuperar els set dies de focs, prioritats en turisme per ICV-EUiA-Pirates Blanes

Blanes, vist des de Sa Palomera el 24 d'octubre / Foto: JFG

Blanes, vist des de Sa Palomera / Foto: JFG

ICV-EUiA-Pirates porta al seu programa de turisme i promoció econòmica dues propostes per recuperar el turisme al municipi: un Pla de Millora Urbana de la Zona Turística, que pretén reformar i renovar la zona hotelera i de càmpings de Blanes, i recuperar els 7 dies de Focs Artificials.

La coalició ha estat defensant aquests 15 dies de campanya la necessitat de renovar el sector turístic del Pins, ja que es troba en un estat de degradació alarmant i és vital per tal de consolidar el turisme familiar actual i poder potenciar-lo. Per aquest motiu, han elaborat un projecte anomenat «Pla de Millora Urbana de la Zona Turística», que contempla la reurbanització de l’Avinguda de Madrid, el passegi de s’Abanell i dels carrers adjacents i també altres projectes pendents, com la finalització del passeig de s’Abanell fins al Delta de la Tordera, un pla d’estabilitat de la sorra de la platja i la necessitat d’avançar els terminis de posada a punt dels serveis a la platja. Aquestes propostes van ser presentades dijous passat en una reunió a l’associació d’hostaleria amb una dotzena d’empresaris del sector turístic.

Una altre proposta ha estat recuperar els set dies del Concurs Internacional de Focs Artificials. La coalició considera que el Concurs Internacional era el fet diferencial turístic de Blanes, com ho poden ser, salvant les distàncies, les Falles per a València o els Sanfermines per a Pamplona. Salmerón va dir que «no podem perdre un reclam com aquest, que ens posava en el mapa competint per exemple amb Sant Sebastià. Quatre dies de Focs, avui en dia, els fa qualsevol població. No podem oblidar que, ens agradi més o menys, som una població turística». El candidat va tornar a recordar que «com s’hagin de fer aquests 7 dies s’haurà de consensuar amb el poble. N’hi ha moltes variants: fer una setmana complerta, o en dos caps de setmana… Això ho decidirem entre tots i totes».

ample_t

Arxiu Blanesaldia.com

Una altre mesura important del programa d’ICV-EUiA-Pirates és la convertir en zona de vianants definitiva el carrer Ample tal com es fa ara cada dissabte, per a potenciar el comerç i donar vida al centre del poble. La coalició vol que aquesta mesura passi a ser definitiva, buscant alternatives per a la circulació de vehicles. «És un sistema que es fa servir a tot arreu, tenir un centre històric comercial i lúdic lliure de vehicles. És cert que aquests canvis sempre impacten una mica d’entrada, però només hem de mirar el carrer Sant Pere de Lloret o el carrer Muralla o Raval a la nostra vila per a veure que no és pas un problema tan greu. Al contrari, acaba per ser beneficiós per a tothom», va dir el candidat Joan Salmerón, abans d’aclarir que «evidentment, els canvis a la circulació que s’hagin de fer s’hauran de debatre amb tothom: forces polítiques, comerciants i per descomptat amb tot el poble. Volem que tothom s’hi trobi a gust amb el canvv.