ICV-EUiA-Pirates presenta amb Joan Herrera un Pla de Rescat Social a Blanes

Víctor Catalan, Joan Herrera i Joan Salmerón

Víctor Catalan, Joan Herrera i Joan Salmerón

Ahir dimecres va ser el torn de la presentació del programa de Serveis Socials, pel que ICV-EUiA-Pirates contempla un Pla de Rescat Social que inclou mesures per la garantia alimentària, dret a l’habitatge, pobresa energètica i reinserció laboral.

Per presentar les propostes socials, la coalició d’esquerres va comptar amb la presència, a Blanes, del coordinador nacional d’ICV i diputat al Parlament de Catalunya Joan Herrera, que va participar, junt al candidat a l’alcaldia Joan Salmerón, el regidor i candidat Víctor Catalan, en una trobada amb els representants d’una quinzena d’entitats del tercer sector que treballen a Blanes en els àmbits d’alimentació, subministres energètics, habitatge i acollida.

La trobada, que va allargar-se més d’una hora a les dependències del barri dels Pins, va analitzar les mesures impulsades des de l’oposició per ICV-EUiA aquests darrers quatre anys, així com les propostes i mancances que han anat recollint i un recull dels problemes i dificultats amb les que es troben les entitats del tercer sector en el seu dia a dia.

herrera1El Pla de Rescat Social inclou, entre les mesures més destacades, un pla de garantia alimentària que contempla la recuperació i recollida dels aliments dels menjadors escolars, o la posada en marxa d’esmorzars gratuïts per als escolars en risc d’exclusió social.

Tanmateix, en la lluita contra la pobresa energètica, ICV-EUiA-Pirates proposa estendre el sistema de comptadors solidaris, que eviten el tall de subministrament d’aigua, l’electricitat i el gas. Per acabar, entre les propostes de mesures pel dret a l’habitatge, la coalició proposa la posada immediata dels habitatges de propietat pública buits per a emergència habitacional, la municipalització de la borsa de lloguer social, i la sanció efectiva als bancs que mantinguin pisos buits.

herrera3

Joan Herrera mostra el seu suport a ICV-EUiA-Pirates a Blanes

Herrera, que ha participat de la trobada amb les entitats del tercer sector, ha declarat que “avui la lluita contra la pobresa és la lluita contra les desigualtats. Cataluinya és, després de Letónia, el segon país més desigual d’europa, això suposa que per a que pocs tinguin molt, molts han de tenir excessivament poc”.

Posteriorment a la trobada amb el tercer sector, Herrera ha acompanyat també ICV-EUiA-Pirates en un dinar de germanor, on ha expressat el seu suport i ànims a la coalició per guanyar aquest diumenge les eleccions municipals a Blanes.