ICV-EUiA-Pirates vol renovar a fons els mitjans de comunicació públics i recuperar TV Blanes

Foto: ICV-EUiA-Pirates de Blanes

Joan Salmerón, Dolors Rubio i Carlos Salgado / Foto: ICV-EUiA-Pirates de Blanes

ICV-EUiA-Blanes vol donar un tomb radical a la política de mitjans de comunicació municipals dels últims anys. La coalició considera que la informació és un dret; i fer arribar aquesta informació al poble, una obligació de l’administració.

Des que l’actual equip de govern tanqués TV Blanes, els blanencs i blanenques han quedat orfes d’informació. L’alcaldable Joan Salmerón ha declarat que “Marigó i el PSC van passar d’estar al nostre costat rere una pancarta per a salvar TV Blanes, abans de les eleccions del 2011, a tancar-la ells mateixos quan van arribar a l’alcaldia”.

Tot i així, la coalició reconeix que és molt complicat aconseguir una llicència de TDT després d’haver perdut l’oportunitat en el seu moment, i per tant aposta per començar amb una TV via internet com a solució provisional. “Van gastar 300.000 euros del ‘Pla Zapatero’ en equipaments tècnics per a fer una TV de qualitat, i pràcticament ni s’ha desempaquetat. Tenim els mitjans, és qüestió de voluntat política”, va recordar Salmerón.

Un peça important d’aquest puzle per a renovar els mitjans públics serà l’aprovació d’un reglament d’ús que garanteixi la seva pluralitat, ja que segons la coalició aquests darrers anys han estat una eina de propaganda de l’equip de govern, i no el servei públic que haurien de ser.

Altres mesures que contempla el programa de la coalició per fer aquest canvi als medis municipals són renovar la programació de Ràdio Blanes, dotant-la de continguts de servei públic i obrint espais a la ciutadania, o la creació d’un butlletí d’informació municipal fet per lAajuntament, que serveixi per a informar a la població i com a agenda cultural.

Visita al barri de Control-Horta de la Perla

Reunó amb els veïns de Control -

Reunó amb els veïns de Control – Horta de la Perla / Foto: ICV-EUiA-Pirates

La coalició continua visitant barris dia rere dia amb el seu programa sota el braç, i aquesta vegada va visitar Control-Horta de la Perla.

La xerrada, en la que van participar els números 1 y 2 de la candidatura, Joan Salmerón i Dolors Rubio, es va centrar en la problemàtica de les zones blaves, ja que es tracta d’un barri especialment afectat per aquest fet. El cap de llista va recordar que alliberar aquestes places de pàrquing ara com ara és missió gairebé impossible, per una qüestió econòmica, però es va comprometre a renegociar amb SABA condicions més raonables i va criticar que les petites millores aconseguides, com l’estacionament per un euro al dia a alguns carrers, hagin estat poc o gens difoses per l’ajuntament.

Els veïns i veïnes assistents es van mostrar preocupats també pel problema de vandalisme que pateix el poble els caps de setmana, tot i que no afecta directament al seu barri, per la mala imatge que dóna de Blanes i la repercussió negativa que pot tenir per al turisme.