Recuperar les llars d’infants, prioritat d’ICV-EUiA-Pirates Blanes

Marián Anguita, Víctor Catalan i Joan Salmerón, durant la reunió amb els veïns de Racó d'en Portes

Marián Anguita, Víctor Catalan i Joan Salmerón, ahir durant la reunió amb els veïns de Racó d’en Portes

ICV-EUiA-Pirates presenta com a principal proposta al seu programa d’ensenyament l’aplicació de la tarifació social a les llars d’infant públiques del municipi. Aquest sistema determina el cost tenint en compte els ingressos de les famílies, reduint així el preu a les famílies que no s’ho puguin permetre. La coalició estudiarà també la possibilitat d’aplicar beques per a les famílies en situació més greu.

La formació blanenca considera que va ser un greu error la pujada de preus aplicada pel PSC, que va doblar les tarifes, i considera que amb aquestes condicions han deixat de complir la seva funció de servei públic.

La coalició denúncia que la pujada desorbitada de preus l’únic que ha aconseguit ha estat buidar les llars d’infants, provocant el tancament de línies senceres i l’acomiadament de treballadores; i que si encara continuen obertes és només per la gran qualitat del servei que ofereixen les professionals que hi treballen, tot i que creuen que pot haver risc de tancaments definitius si tot continua igual.

En el programa d’ICV-EUiA-Pirates destaquen d’altres propostes, com l’ampliació d’horaris de la Biblioteca Comarcal, adaptant-los als calendaris acadèmics, o la creació d’una borsa de socialització de llibres escolars.

Triple xerrada amb els barris de Racó d’en Portes, S’Auguer i Els Pins

Foto de la trobada amb els veïns de Racó d'en Portes

Foto de la trobada amb els veïns de Racó d’en Portes

ICV-EUiA-Pirates va fer ahir el seu habitual acte diari als barris, aquest cop a la Biblioteca Comarcal amb els veïnats de Racó d’en Portes, S’Auguer i Els Pins. L’acte va ser presentat per Marian Anguita (número 4 de la candidatura) i va comptar a la presència del candidat Joan Salmerón i de Víctor Catalan.

El número 3 de la candidatura van comentar l’estudi geològic que un jove blanenc de 18 anys ha fet sobre “La Penya”, un incessant focus de queixes del veïnat de S’Auguer pels despreniments de pedres: “Em sembla increïble que un noi de 18 anys pugui fer-lo i l’ajuntament no. És surrealista”.

Per la seva banda, Salmerón va tractar els problemes de vandalisme que pateix el barri d’Els Pins: “Nosaltres no som gens partidaris de viure en un ‘estat policial’, ans al contrari, però la situació és greu. A més, com que hi ha pocs policies i tothom sap que el dissabte a la nit són tots a la zona d’Els Pins, ens estem trobant que n’hi ha alguns que aprofiten per a fer petits robatoris a altres punts del poble”.

El candidat va mostrar la seva incredulitat davant la proposta que va fer el PSC per a solucionar el problema: “Volien fer tancar la discoteca abans. Però quina bajanada! Si el problema es produeix precisament quan surten de la discoteca i han d’esperar al primer tren per tornar als seus pobles! Si tanques abans, encara els tindràs més temps pels carrers fent destrosses. És pura lògica.”