Tordera: «La Generalitat no ha pres les mesures necessàries per l’arranjament de les platges de Blanes»

Salvador Tordera

Salvador Tordera, alcaldable del PP Blanes

El PP de Blanes es va reunir ahir a l’antiga escola de la Safa amb l’Associació d’Hostaleria de Blanes i l’Associació de Càmpings de Blanes per defensar i treballar en un pla d’arranjament per la platja de Blanes, que necessita ser repoblada de sorra.

El candidat del PP Blanes, Salvador Tordera, defensa que «fa temps que demanem, conjuntament amb el sector turístic, una millora per la platja de Blanes i  la Generalitat, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), ha prioritzat altres accions retardant i empitjorant l’estat de les nostres platges».

D’aquesta manera, Tordera ha dit que «la Generalitat no ha pres les mesures necessàries per l’arranjament de les platges de Blanes i l’ACA n’és responsable». En aquest sentit, ha explicat que «no tan sols la platja necessita un arranjament, la llera del riu Ter també està en perill de desbordament per l’excés de sorra i si hi ha una riuada, poden perjudicar greument per inundació els veïns dels Pins i de la Plantera».

Segons el líder popular blanenc «si traslladem la sorra que la platja de Blanes necessita, podem arreglar dos problemes d’una sola acció i esdevenir més eficients del que ha estat la Generalitat que ha actuat a les platges del voltant, oblidant que les platges a l’entorn del delta del riu Tordera formen una mateixa unitat morfodinàmica  de la que en forma part la platja de Blanes i que no se l’hauria d’excloure pel fet d’estar a la província de Girona. Des de Madrid veuen bé realitzar aquest moviment de sorra per repoblar la nostra platja i estan treballant per ajustar el pressupost que hi destinaran, que amb l’acció del trasllat de sorra de la llera del riu Tordera esdevindrà un cost molt baix» ha conclòs Tordera.