Recollides a Arbúcies 1.500 firmes per a que no es tanquin les urgències

Reunió per seleccionar les firmes recollides

Més de 1.500 signatures es porten ja recollides a Arbúcies per aconseguir que no es tanquin les urgències al CAP del poble i s’obligui als malalts a viatjar fins a Santa Coloma de Farners per a poder rebre atenció mèdica. Tot aquest moviment social dóna suport a la moció que l’Ajuntament va aprovar per unanimitat en el primer ple de la legislatura per demanar al Departament de Salut de la Generalitat que es repensi aquesta mesura en una zona tan muntanyosa i de tan males comunicacions com la Selva interior.

«Estem en un municipi que abasta 90 km2 i que arriba a cotes de 1.700 metres d’altura», comenta Pere Garriga, alcalde d’Arbúcies. «Treure les urgències del CAP del nostre poble seria un pas enrere de molts anys». La configuració del municipi genera una situació molt peculiar i poc comparable amb la d’altres pobles. Amb 305 cases de pagès, tres cases de colònies i 178 llits de turisme rural, Arbúcies és un centre turístic de caps de setmana i d’estiueig que, sumats a l’elevat percentatge d’immigració (al voltant del 27%) i un geriàtric amb més de 100 places, planteja ja de per si un problema especial, agreujat per la manca de comunicacions entre el municipi i Santa Coloma de Farners, que es troba a uns 35 minuts en cotxe, per carreteres moltes vegades glaçades a l’hivern.

Aquests fets han provocat un esclat d’indignació entre les forces polítiques i les entitats del poble, que s’han coordinat per fer una massiva recollida de signatures que doni suport a la seva demanda. «Ja sol ser habitual que en el món rural ens sentim tractats com a ciutadans de segona en relació a les ciutats», afegeix Garriga. «Ara en tenim una nova mostra. No ens poden treure les urgències perquè són una primera necessitat en un poble muntanyós i tan mal comunicat com el nostre. Ens obliguen a anar a viure a les ciutats per a poder rebre un servei com cal. Batallarem fins al final en la defensa dels drets dels arbuciencs i les arbucienques».

Garriga valora l’adhesió del grup de CiU, a l’oposició, a la moció per a la defensa de les urgències al CAP d’Arbúcies. «I ara esperem que no sigui una acció de cara a l’aparador i ens ajudin també a pressionar el Govern de CiU a la Generalitat». Les accions promogudes per les entitats i l’Ajuntament d’Arbúcies es coordinaran amb les que s’estan portant a terme també en tots els pobles veïns.

Edició: José Fernández – Foto: Ajuntment d’Arbúcies