Les escoles bressol de Blanes, pioneres a Catalunya en una nova aplicació per comunicar-se amb les famílies

preu_guarderies_5Una de les principals inquietuds que tenen els pares i mares quan deixen llurs fills als centres educatius -i més encara quan compten tan sols amb pocs mesos-, és tenir la tranquil·litat que estan sans i estalvis, estar en contacte permanent amb els responsables que en tenen cura.

Per cobrir aquesta necessitat i fomentar una nova via de comunicació amb els pares mitjançant l’ús de les noves tecnologies, a partir d’aquest proper mes de juny endegarà el nou servei del Wappa Babies.

Les Escoles Bressol municipals de Blanes seran pioneres arreu de Catalunya en la posada en la posada en marxa d’aquesta nova aplicació per a la comunicació amb les famílies. El Wappa Babies és una eina per a dispositius mòbils destinada a la gestió i comunicació entre l’escola i els pares. L’aplicatiu permet als centres escolars enviar als pares el report diari de l’activitat dels nens i nenes, així com consultar circulars informatives, menjador, sortides i activitats que s’organitzen.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Les notificacions arribaran als pares i mares des de qualsevol smartphone –iphone i android- on visualitzaran tota aquesta informació relativa als seus fills i filles, i a més podran donar indicacions a les educadores sobre aspectes relatius a la recollida de l’infant, al·lèrgies que puguin patir, canvis en la dieta, etc. Durant els mesos de juny i juliol es posarà en marxa com a prova pilot a tots els alumnes de P1 de Blanes i les seves famílies, uns 115 infants, i està previst que es posi en funcionament per a tots els alumnes dels centres al setembre, coincidint amb el curs escolar 2015-2016.

Aqueta novetat ja es va començar a donar a conèixer als pares i mares en motiu de la Jornada de Sensibilització que va tenir lloc el passat 19 d’abril, i es continuarà informant aquest dies, coincidint amb les preinscripcions per al proper curs escolar, un període que s’allargarà del 4 al 15 de maig. Les preinscripcions es fan de 9 a 11’30 h del matí a la Casa de la Cultura.

La Jornada de Sensibilització es va completar els dies següents amb sengles jornades de Portes Obertes. L’activitat, que va tenir lloc als tres centres públics del municipi –Ca la Guidó, La Plantera i Can Borell-, va comptar amb una nodrida assistència de públic, pares i mares interessats en matricular els seus fills i conèixer els serveis i característiques que reuneixen.

Beneficis del Wappa Babies

Llar d'infants del barri La Plantera de Blanes

Escola bressol del barri La Plantera de Blanes

Entre els principals beneficis que suposa la utilització d’aquesta nova aplicació, destaca la millora en la gestió de la informació, així com les notificacions instantànies als dispositius mòbils dels pares i mares. Si bé no substitueix la necessària comunicació oral entre les educadores i els pares i mares, Wappa Babies millora de manera notable la comunicació entre el centre i les famílies, ja que poden consultar en qualsevol moment des del seu dispositiu mòbil l’informe diari o de qualsevol dia del curs escolar sobre l’educació del seu fill.

Un altre avantatge és que es guanya en la protecció dels menors. Actualment alguns centres escolars han optat per crear grups de comunicació tipus Whatsapp per relacionar-se amb els pares i mares. A banda de les limitacions de comunicació que suposen aquestes aplicacions, el seu mal ús pot vulnerar la privacitat dels menors. Per aquest motiu, els centres necessitaven poder disposar d’una eina que els permet comunicar-se amb els pares de forma segura, en temps real i que ofereixi privacitat. Tres característiques que reuneix el Wappa Babies.