Prop de 900 escolars participen al 28è Concurs de Murals al Carrer de Blanes

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Aviat farà tres dècades que la celebració de la Diada de Sant Jordi a Blanes posa a prova la imaginació i les dots artístiques de la mainada dels centres escolars del municipi a través d’un esdeveniment viscut intensament tant per la canalla com per llurs pares i familiars.

Es tracta del Concurs de Murals al Carrer, que enguany ja ha complert la seva 28a edició, i que ha tingut lloc avui al matí allotjat al Passeig de la Mestrança.

Organitzat per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, aquesta nova edició ha registrat un augment del nombre de participants, amb prop de 900 escolars dividits en diversos grups al llarg de les més de 150 fustes que tenien al seu abast per realitzar les seves creacions. Com és habitual, els escolars s’han dividit en dues categories: la “A” de 3r i 4rt d’educació primària, de 8 a 10 anys, i la “B” de 5è i 6è d’educació primària, d’11 i 12 anys.

El concurs s’ha fet des de les 10 del matí i fins les 13 del migdia, i en la seva organització han col·laborat membres de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa i de l’AMPA de l’Escola Sa Forcanera. Per quart any consecutiu, també s’ha comptat amb el suport de l’empresa Alpino, que ha cedit el material de pintura per fer els murals, així com els premis per als guanyadors dels premis, que consisteixen en diversos lots amb productes per pintar i dibuixar.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Un cop tancat el termini de temps per enllestir els murals, ha arribat el moment d’afrontar el difícil repte de destriar els guanyadors i guanyadores. Per fer-ho, s’ha comptat amb un jurat qualificador format per Maite Vieta i Aida González, artistes de Blanes; Laura Grau, membre de l’AEiG Pinya de Rosa; Pere Box, tècnic de l’Àrea de Cultura i Festes; i Lara Torres, regidora d’aquesta àrea. El seu veredicte ha estat el següent :

Categoria “A” (3r i 4t d’educació primària de 8 a 10 anys)

– Primer Premi: Mural núm. 45 – Alumnes Col·legi Cor de Maria
Pablo Gordillo, Arnau Font, Julien Mejias, Marc Fluvià i Víctor Cayuella

– Segon Premi: Mural núm. 33 – Alumnes Escola Joaquim Ruyra
Hèctor Fàbrega, Víctor Domènech, Olga Obiols, Ivan Agudo, Gal·la Mora i Alba Pidemunt

– Accèssit Mural núm. 17 – Alumnes Escola Sa Forcanera
Maria Izquierdo, Jana Pérez, Paula Pérez, Ariadna Garrido, Aina Martimpé i Bagomila Traykova

Categoria “B” (5è i 6è d’educació primària d’11 1 12 anys)

– Primer Premi: Mural núm. 105 – Alumnes Escola Napoleó Soliva
Thaïs Salgado Martí, Aminata Samasa, Ainhoa Escamilla, Carol Navarro i Sara Pérez

– Segon Premi: Mural núm. 139 – Col·legi Cor de Maria
Marçal Robert, Arnau Grau, Iris Robles, Joaquim, Anna Jové i Nerea Sánchez

– Accèssit: Mural núm. 154 – Alumnes Escola Pinya de Rosa
Andrea Lupiáñez, Lucía Guirao, Abril Bernal i Victòria Gil

El lliurament de guardons del concurs es fa avui diumenge a partir de 2/4 d’1 del migdia al Banc dels Músics del Passeig de Mar. Després que s’hagi fet l’entrega de premis, s’ha programat un concert que anirà a càrrec de La Bandeta i La Mini Bandeta de l’Escola de Música de Blanes.